Subota, 04 Kolovoz 2018 13:42

Naši hotelijeri zadovoljni sezonom, ali i posezonom

Zagazili smo u kolovoz, u srce sezone. Bilo je straha oko rezervacija, no uspjeli su - vodički hoteli su puni, a zadovoljni su i posezonom. Iako, naglašavaju iz Punte, gubimo na svima nam važnom njemačkom tržištu.

 

Direktor kompleksa Olympia ističe da im je sezona neusporedivo bolja od prošle, a razlog tome je Olympia Sky s kojom su dobili šest mjeseci.

- Ove smo ju godine otvorili u veljači, a lani u srpnju. Najveći izazov su nam bili srpanj i kolovoz, postojao je strah da će doći do pada broja noćenja. No, bio je neznatan. Završili smo s tri posto manje noćenja, ali s puno većim prihodima jer smo postigli veće cijene, a i najave za dalje su dobre. Izuzetno smo zadovoljni, kazao je Darko Bastić, direktor Olympije.

Naime, u posezoni imaju više posla nego u sred ljeta jer im počinje vrijeme kongresa, a najave su sjajne.

- Već sad nam je listopad 90 % popunjen. Imamo i velika očekivanja za zimu jer smo zatvorili veliki bazen i imamo kvalitetnu ponudu svih blagodati wellnessa. Već je dogovoren i doček Nove godine uz nastup Petra Graše, naglasio je.

 

U Punti su također zadovoljni sezonom, no ističu da svi zajedno trebaju raditi na promociji Vodica i destinacijskom turizmu.

- Imidž nam je pao i kaskamo u borbi s drugim dijelovima Hrvatske. Olympia Sky je marketinški mnogo doprinijela Vodicama, svi smo se tome mogli priključiti i napraviti priču u cjelini, kazao je Damir Varošanec, direktor hotela Punta.

Hotelijeri su se pripremali i za možebitne minuse zbog Svjetskog prvenstva za koje je bilo zainteresirano 3 – 5 milijuna Europljana. No, u Punti je, što se nacija tiče, prava mala Europa, ali Nijemaca nedostaje.

- Ti ljudi nisu razmišljali o godišnjim odmorima. Mi smo to predvidjeli te nas lipanj nije razočarao. Iskoristili smo disperziju geografskog rizika, upozoravali smo turističke zajednice da Turska, Tunis i Egipat organiziraju velike akcije pridobivanja njemačkog tržišta. 90 % je završilo u te tri zemlje. Vratit će se oni za godinu, dvije, ali mislim da u Hrvatskoj nismo bili spremni na takav razvoj situacije. Bitan su faktor potrošnje van pansiona.

 

Punta je što se tiče popunjenosti trenutno na 95 %, a ostalih pet posto nedostaje zbog tehničkih problema.

- Ako netko nije pun u ovom periodu, to je zabrinjavajuće. Nas vesele rujan i listopad koji su izvrsni po rezervacijama, zaključio je Varošanec.

 

Više informacija

  • Headline: ALI NIJEMACA SVE MANJE
Pročitano 6804 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.