Petak, 03 Kolovoz 2018 11:47

Intenzivno se radi na povećanju sigurnosti prometa zaobilaznice: Nažalost neće se postaviti javna rasvjeta na istočnom i zapadnom ulazu za Vodice

Već 10 dana u noćnim satima u vremenu od 21:00 do 06:00 slijedećeg dana izvode se radovi na povećanju sigurnosti prometa na obilaznici grada Vodica.

Uvažavajući prometne nesreće koje su se dogodile, a posebno one sa smrtnim posljedicama, Hrvatske ceste d.o.o. su u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti izradile prometni elaborat povećanja sigurnosti prometovanja predmetnom dionicom DC8 gdje su definirane mjere kojim će se utjecati na vozače s ciljem smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća te kojim bi se smanjile posljedice eventualnih prometnih nesreća ukoliko se iste dogode. Slijedom navedenog, trenutno se provodi jedna od mjera povećanja sigurnosti.

„Po provedem postupku javne nabave odabrani izvođač je uveden u posao te je započeo sa radovima a koji se odnose na postavljanje dodatne odbojne ograde, dodatne horizontalne i vertikalne signalizacije, uređaja za nadzor brzine te će se zatvoriti određeni sporedni prilazi na predmetnoj obilaznici. Nadalje što se tiče mjera povećanja sigurnosti bitno je istaknuti kako će se posebno analizirati rad semaforskog sustava vodeći računa o prometnom opterećenju u protekloj godini te će se signalni plan dinamički prilagođavati prometnom opterećenju u narednom periodu. „ – rekli su nam iz Hrvatskih cesta

Također saznajemo da će poljski prilazi i putevi biti će međusobno i cjelovito povezani u mrežu nekategoriziranih cesta, a za što će društvo Hrvatske ceste d.o.o. dodatno otkupiti određenu površinu zemljišta.

zaobilaznica (1 of 3).jpg

„U konačnici, važno je napomenuti kako svaka od navedenih aktivnosti predstavlja aktivnu mjeru povećanja sigurnosti prometovanja na navedenoj dionici DC8. Ponovno bismo napomenuli kako na vodičkoj obilaznici nisu utvrđeni nedostaci te je predmetna dionica državne ceste DC8 izgrađena sukladno važećim zakonskim propisima. Isto tako, za istu je izdana pravomoćna uporabna dozvola te napominjemo kako cesta nije bila uzročnik prometnih nesreća koje su se dogodile na predmetnoj.“ – zaključili su iz Hrvatskih cesta

Na novinarski upit jeli je u sklopu navedenih radova planirano postavljanje rasvjete na istočnom i zapadnom ulazu u Vodice odgovoreno nam je kako u sklopu radova na povećanju sigurnosti prometa na obilaznici Vodica nije predviđeno postavljanje javne rasvjete na istočnom i zapadnom ulazu za Vodice.

Naime, vozači na društvenim mrežama često komentiraju kako su križanja na ulazima u Vodice noću nepregledna, osobito kada pada kiša, tako da bi postavljanje rasvjete na tim dijelovima dobro došlo povećanju cjelokupne sigurnosti prometnice.

Pročitano 3734 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.