Subota, 17 Lipanj 2017 13:57

Vodička zobilaznica nije kriva ni za jednu prometnu nesreću: Uvest će se prometna poboljšanja

Uzrok niti jedne od šest prometnih nesreća koje su se proteklih dana dogodile na novoj vodičkoj zaobilaznici nisu karakteristike te ceste koja je napravljena po svim pravilima struke - zaključeno je danas na sastanku Josipa Škorića, direktora Hrvatskih cesta koje su bile investitor vodičke obilaznice sa šibensko – kninskim županom Goranom paukom, gradonačelnicom Vodica Nelkom Tomić i predstavnicima Policijske uprave šibensko – kninske koji je održan u Šibeniku po hitnom postupku budući da su se pojavile sumnje da se prometne nesreće često događaju zbog loših prometnih rješenja na zaobilaznici. Inače, i po policijskom izvješću ljudski faktor je uzrok svih tih učestalih prometnih nesreća, a najčešće neprilagođena brzina i nepažnja. - prenosimo s portala mok.hr

 

„Cesta je napravljena prema svim pravilima ali ovo što se događa ne možemo ignorirati. Zbog toga ćemo zajedno s policijom, Prometnim fakultetom iz Zagreba i prometnim inspektorima uvesti neka prometna poboljšanja radi veće sigurnosti. Smanjiti ćemo dopuštenu brzinu vožnje, postaviti stacioniranu kameru, uvesti pojačanu policijsku kontorlu, posebno vikendima. Postavit će se i dinamička signalizacija i eventualno produlji interval zelenog svijetla te uvesti treptavo zeleno svjetlo. Činjenica je da je ta cesta vrlo primamljiva za brzu vožnju i to moramo spriječiti", kazao je novinarima nakon sastanka Škorić.

Odbacio je primjedbe da se zbog lokalnih izbora žurilo s otvaranjem te ceste.

„Ni u čemu se nije žurilo. Cesta ima sve papire. Apsolutno odbacujem bilo kakvu politizaciju da se nešto radilo zbog političkih poena", istaknuo je.

Suprotno nekim prometnim stručnjacima ustvrdio je da bi kružni tokovi na toj prometnici bili lošije rješenje. „U ishođenju lokacijske dozvole nisu bili predviđeni niti semafori, ali mi smo ipak na njima inzistirali. Točno je da je ishodovana privremena uporabna dozvola, ali razlog nije tehničke prirode niti bilo kakvi tehnički nedostatci već su u pitanju imovinsko – pravni razlozi", objasnio je.

Ministarstvo prometa i pomorstva osnovalo je posebno Povjerenstvo koje će ispitati sve aspekte nove vodičke obilaznice.

Nelka Tomić, gradonačelnica Vodica izrazila je sućut obitelji poginulog muškarca i njegovo 13- godišnjeg sina. Potvrdila je da dobiva pritužbe građana na tu zaobilaznicu, ali je kazala da ni ona ni građani nisu za to stručni i da treba slušati struku koja je, tvrdio ona, kazala, da cesta nema nikakvih nedostatak.

Izvor/Foto: mok.hr

Više informacija

  • Foto izvor: mok.hr
Pročitano 3315 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 17 Lipanj 2017 14:03

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.