Četvrtak, 01 Srpanj 2021 21:33

U Vodicama trenutno boravi 4600 gostiju, puno više nego lani, ali to je još daleko od uspjeha iz 2019.

U prvih šest mjeseci ove godine u našoj je zemlji ostvareno 2,6 milijuna dolazaka i 11,8 milijuna noćenja. U odnosu na isto razdoblje lani - to je 54 posto više dolazaka i 53 posto više noćenja.

Pritom su glavninu noćenja ostvarili strani turisti, a najviše su noćili u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ipak, daleko smo od rezultata u istom razdoblju rekordne 2019.. Ostvarili smo samo 37 posto u dolascima, i približno 45 posto u noćenjima turista.  – piše portal HRT-a

U Vodicama boravi 4600 gostiju

- S obzirom na situaciju  broj posjetitelja posebno od lipnja raste i trenutno je 4.600 gostiju u Vodicama. Teško je to uspoređivati s nekim prijašnjim godinama jer je situacija specifična. Prošle godine je veći posjet krenuo tek u srpnju (sada imamo npr. 93% više gostiju nego prošle godine u isto vrijeme, a u odnosu na 2019. smo na 52%). Ali, očekujemo dobru popunjenost u srpnju, kolovozu  i u rujnu, te ukoliko situacija bude  stabilna vjerujemo da ćemo planirani  60 – 65% turističkog prometa 2019. ostvariti – rekla je Anita Franin Pečarica direktorica ureda TZ Vodice

Uz dobru organizaciju, pridržavanje epidemioloških mjera nadaju se dobroj sezoni tim više jer su se jako dobro pripremili.

Za ovu turističku sezonu TZ Vodica je uključena u projekt HTZ-a Safe stay in Croatia, pa pozivaju sve iznajmljivače koji se nisu do sada uključili, da se uključe i preuzmu svoje naljepnice u njihovom Tic-u. Za sve one koji prilikom povratka u domicilne zemlje trebaju negativan test na Covid-19, u prostoru uz TZ je punkt za testiranje koji radi sve dane u tjednu od 09 – 11 sati.

- Trebamo odgovorno ponašanje i domaćina i gostiju, jer je gostima sigurnost u ovim okolnostima najbitnija. Svjesni smo situacije, razgovaramo s našim dionicima, pratimo svakodnevno i situaciju u našim emitivnim zemljama i vjerujem da će naši turistički djelatnici učiniti sve kako bi ovu turističku sezonu odradili na najbolji mogući način – zaključila je Franin Pečarica.

Pročitano 4444 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.