Srijeda, 08 Kolovoz 2018 20:25

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA KOD VODIČKOG GROBLJA: Koliko pretjecanje motociklista može biti opasno

Sigurno vam nisu promakle crne statistike koliko je u zadnje vrijeme vozača ili suvozača na motociklima i mopedima poginulo. Potaknuti najnovijim nemilim događanjima, dvije prometne nesreće na našem području koje su se odvile jutros na našem području, podsjećamo na MUP-ovo otvoreno pismo s početka svibnja i sezone vožnji motocikla i mopeda te koliko nesigurna pretjecanja mogu biti opasna.

Naime, jutros su se dogodile dvije prometne nesreće, jedna u Šibeniku na Jadranskoj magistrali s tragičnim ishodom u kojoj je poginuo 19-ogodišnjak, a druga kod vodičkog kružnog toka, gdje je vozač motora na sreću prošao bez težih ozljeda.

Također, čitateljica portala Infovodice Frances Mužić poslala nam uznemirujuću snimku neopreznog pretjecanja motora i skretanja osobnog vozila u blizini vodičkog groblja u ponedjeljak ujutro. Budite oprezni jer na kraju nije bitno tko je kriv.

OTVORENO PISMO MUP-A POČETKOM SVIBNJA:

«Poštovani zaljubljenici u motocikle, potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje.

Zato neumorno upozoravamo na opasnost koja prijeti vama, vozačima na dva kotača i savjetujemo kako ovakvu vožnju učiniti što sigurnijom, s ciljem da spasimo barem jedan ljudski život ili spriječimo neko drugo teško stradavanje.

Na hrvatskim cestama, u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista (vozači i putnici). Ove brojke znače da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, a ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih motociklista i mopedista.

Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu.

Sretan i siguran put žele vam vaši „plavci“!», poručili su iz MUP-a.

 

Više informacija

  • Headline: Budite oprezni jer na kraju nije bitno tko je kriv.
Pročitano 17599 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 08 Kolovoz 2018 23:59

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.