Petak, 10 Kolovoz 2018 15:00

U VODICAMA NEMA MJESTA HOMOSEKSUALNOJ DISKRIMINACIJI: U svoju kuću bih ih primala i cijelu godinu!

Nakon što je zadarski iznajmljivač apartmana odbio gay par, digla se velika medijska prašina o diskriminaciji i općenito narušenoj turističkoj slici Hrvatske u svijetu. Vodički privatni iznajmljivači s kojima smo popričali kazali su kako su takve parove već imali, a primili bi ih opet.

 

- Kod mene ih je već bilo. Doduše, nije im na čelu pisalo da se radi o homoseksualnim osobama. Ne znam zašto ih ne bih primio? Kod svakog turista, bez obzira na dob, spol ili seksualnu orijentaciju važno mi je jedino da ne remete kućni red i mir, kazao nam je A.F. (podaci poznati redakciji).

S njim se slaže i dugogodišnja iznajmljivačica J.J.:

- Moram priznati da me šokirala odluka tog zadarskog iznajmljivača. Nedavno sam iznajmila apartman homoseksualnom paru i moram naglasiti da su među najpoželjnijim gostima; uredni i pristojni. U svoju kuću bih ih primila i na cijelu godinu.

U vodičkoj Turističkoj zajednici su istaknuli da se sa sličnom situacijom nikada nisu sreli:

- Osuđujem svaku diskriminaciju jer joj u turizmu nema mjesta, ali i inače u bilo kojem segmentu, naglasila je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ grada Vodica.

Podsjetimo, na diskriminirajuće ponašanje vlasnika apartmana u Zadru koji je odbio gosta jer je gej reagirao je i Booking.com. Poručuju za portal Index.hr kako su raskinuli suradnju s njim te da gosti pokušavaju pronaći alternativni smještaj.

"Žao nam je čuti da iznajmljivači iz bilo kojeg razloga diskriminiraju svoje goste. U kompaniji Booking.com ne toleriramo niti jedan oblik diskriminacije i ako saznamo da na našoj stranici postoji vlasnik smještajne jedinice koji je uključen u diskriminirajuće ponašanje mi prekidamo suradnju s tim iznajmljivačem i uklanjamo njegovu smještajnu jedinicu s naše stranice.

Zbog postupka iznajmljivača, prekinuli smo suradnju s istim i radimo na tome da pomognemo našem gostu pronaći alternativni smještaj", poručili su.

Naime, radiolog iz Sao Paola, Fabiano Vallim, poželio je ove godine sa svojim suprugom ljetovati u Hrvatskoj te je preko popularnog portala Booking.com odlučio rezervirati smještaj na Jadranu. No od iznajmljivača u Zadru dobio je šokantan homofobni odgovor, u kojem stoji da “ne primaju gejeve”.

"Buljio sam u laptop i nisam mogao vjerovati u ono što čitam. Bio je to homofobni napad riječima. Osjetila se agresivnost u tim riječima", rekao nam je Vallim i dodao kako mu je drago što u Hrvatskoj ima ljudi kojima smeta takva homofobna diskriminacija. Napomenuo je da je zajedno sa svojim suprugom, koji je također liječnik, devet godina i da tako nešto još nikad kao turisti nisu doživjeli. Vallim kaže da je potresen ovakvim tretmanom. Požalio se Bookingu, a oni su odmah reagirali i otkazali usluge iznajmljivaču.

 

Više informacija

  • Headline: KOMENTARI PRIVATNIH IZNAJMLJIVAČA
  • Foto izvor: Arhiva/Ilustracija
Pročitano 6898 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Kolovoz 2018 15:07

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.