Utorak, 17 Svibanj 2016 21:34

Ususret novoj turističkoj sezoni: Razgovor s direktoricom TZ Vodice, Anitom Franin Pečarica

Vodičke turističke statistike posljednjih nekoliko godina bilježe znatna povećanja broja dolazaka i noćenja turista. Dobar dio tih zasluga je rezultat kontinuiranog rada te napora Turističke zajednice grada Vodica i njihovih djelatnika.

U susret novoj turističkoj sezoni donosimo Vam razgovor s direktoricom TZ Vodice, Anitom Franin Pečarica

Prateći istupe naših turističkih djelatnika na europskim sajmovima stječe se dojam kako stvari za naš turizam idu dobro. Kakvo je vaše mišljenje, odnosno što očekujete od ove turističke sezone nakon što je naša TZ sudjelovala na sajmovima Utrecht, Beč, Munchen i Berlin. ?

- TZ grada Vodica je ove godine u sklopu štanda HTZ-a i u suradnji s TZ Županijske prezentirala turističku ponudu Vodica na 5 sajmova ( Utrecht, Beč, Munchen, Prag i Berlin), a odvijali su se u prva tri mjeseca. Usporedo s nastupima proveli smo i prvi dio google adwords kampanje na tim tržištima. Tijekom trajanja sajmova posjetitelji su iskazali pojačan interes za naše tržište, a naši turistički subjekti posebno su iskazali zadovoljstvo nakon sajma u Berlinu, stoga očekujemo dobru turističku sezonu.

Tijekom prošle jeseni i zime organizirali ste mnogobrojne radionice za naše iznajmljivače (prezentacija sustava eVisitor, prezentacija ponude aktivnog turizma), a organizirali ste i sufinacirali tečajeve engleskog i informatike za iznajmljivače s našeg područja. Planirate li i dalje organizirati slične radionice i koje bi to bile?

- Privatni smještaj u Vodicama čini najveći dio smještajnih kapaciteta i danas je jako važno u ovom segmentu prilagoditi se novim trendovima u turizmu. Ovim radionicama prije svega želimo iznajmljivačima pružiti informacije koje će im olakšati poslovanje, potaknuti suradnju s drugim dionicima kako bi mogli ponuditi svojim gostima dodatnu uslugu, kao i korištenje novih načina komunikacije s gostima.

Ovakve radionice planiramo raditi i ubuduće, posebno iz razloga uključenja u projekt Brendiranja smještaja u domaćinstvu. Slijede nam još radionice na otoku Prviću na kojima ćemo prezentirati e-Visitor sustav, zatim na jesen nastavljamo s radionicama o e-marketingu (kako se oglašavati na internet portalima), zatim program sufinanciranja tečajeva jezika i informatike i sl. Radionice namjeravamo provoditi kontinuirano u suradnji s TZ Županije, Savjetovalištem za iznajmljivače, Centrom za izvrsnost, agencijama i dr.

Važan dio turističke ponude grada Vodica su i kulturno-zabavne manifestacije. Ove godine uvodite novi projekt "Ulični festival" koji bi se trebao održati u srpnju. Možete li nam više reči o navedenom festivalu?

-Ulični festival po prvi put organiziramo 08. srpnja. Osnovna ideja je bila ponuditi nešto novo i najstariji dio grada prikazati u jednom drukčijem svjetlu. U programu će sudjelovati vodički umjetnici, koji će izlagati svoja djela, rukotvorine i suvenire. Prirediti ćemo i radionicu za najmlađe, a njihovi radovi će ukrasiti cijelu ulicu duž koje će se odvijati program. Festival će upotpuniti Zračni teatar s umjetničko akrobatskom predstavom Kaleidoskop i performansom uličnih šetača na štulama.

TZ grada Vodica izdala je svoju prvu mobilnu aplikaciju za smartphone i tablet uređaje koji je svojevrstan vodič gostima koji borave u Vodicama. Planirate li postaviti dodatne infopultove po gradu Vodicama?

- Uskoro namjeravamo postaviti oznake na kulturne spomenike i interesantne građevine koje će sadržavati QR kodove s dodatnim informacijama. Osim mobilne aplikacije i web stranica TZ grada Vodica prilagođena je svim uređajima i rezolucijama ( responsive), tako da su korisnicima u svakom trenutku dostupne sve informacije. Što se tiče vanjskog infopunkta (ekran – touchscreen), radimo na iznalaženju rješenja za ovakve sustave, jer zbog blizine mora i posolice nema garancije na njih.

Kako gledate na izgradnju novog kompleksa u hotelu Olympia te ponovo otvaranje depadansi Arausane i Antonine i koliko će se to odraziti na konačnu turističku bilancu Vodica?

-Veseli činjenica da se u našem Gradu nakon dugo godina investira u nove hotelske kapacitete. To će zasigurno značiti iskorak u turističkom razvoju posebno iz razloga orjentacije na MICE turizam, koji podrazumijeva podizanje razine kvalitete turističke usluge kao i produženje turističke sezone. Također je značajno ponovno stavljanje u funkciju depandansi Arausane i Antonine (koje prethodno razdoblje nisu radile), a s obzirom na najave novog vlasnika u buduće novo ulaganje na mjestu ovih dviju depandansi, možemo zaista očekivati značajan pomak u razvoju turizma Grada Vodica.

Pročitano 5452 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Svibanj 2016 21:46

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.