Utorak, 31 Svibanj 2016 17:15

Vodička ambulanta zahtjeva dodatna ulaganja radi poboljšanja zdravstvene zaštite

Postojeća ambulanta u Vodicama i sadašnje stanje zdravstvene zaštite u Vodicama nije na nivou kako bi se očekivalo za turistički grad Vodice – rekla je vijećnica SDP-a Marija Alfirev na današnjem aktualnom satu sjednice GV-a. Tim povodom upitala je gradonačelnicu Vodica kakav je trenutan status naše ambulante i hoće li se dodatno ulagati u nju?

 - Što se tiče ambulante, moram kazati da trenutno vodimo sudski spor. Imovinsko pravni odnosi još uvijek nisu riješeni to znači da grad Vodice još nije vlasnik ni objekta ni zemljišta na kojem je ambulanta, tako da za sada ne možemo ulaziti u veće i kvalitetnije investicije.

- Trenutno se vrše radovi na uređenju fasade, čiji je investitor županijski Dom zdravlja, a mi ćemo do početka turističke sezone intervenirati onoliko koliko možemo u prostore u kojima će funkcionirati hitna medicinska služba. Sve dok se ne riješe imovinsko pravni odnosi na tom području ni grad Vodice ni županijski Dom zdravlja ne može više ulagati u obnovu ili nadogradnju ambulante - rekla je gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev

- Za kvalitetan rad Hitne medicinske pomoći tijekom cijele godine, mišljenja sam da bi bilo primjerenije da trenutna lokacija ambulante bude samo za liječnike obiteljske medicine, a hitnu medicinu prebaciti i izgraditi za to novi objekat na prostoru gdje se nalazi vatrogasna postrojba jer od tamo je kvalitetniji izlaz i povezanost s bolnicom.

- Ako sve ostane u ovom planu, nastojat ćemo uskoro napraviti projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju vatrogasnog doma u kojem bi se našli i prostori za hitnu medicinu – kazala je na kraju Branka Juričev Martinčev

Više informacija

  • Headline: Kakav je trenutan status ambulante?
Pročitano 4615 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 31 Svibanj 2016 17:24

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.