Utorak, 29 Siječanj 2013 13:25

Rješenje problema buke u turističkoj sezoni

vodice-panorama
Iako je protekla turistička sezona donijela izuzetne rezultate, rekordne uspjehe i porast broja noćenja, bilo je i problema i to najviše onih vezanih za buku.

Nakon što su se očitovali svojim mišljenjem Turistička zajednica, obrtnička komora, ceh ugostitelja i udruga "Rakitnica" gradski vijećnici su sukladno njihovim stavovima donijeli odluku

i to da za područje plaže od hotela "Kristina" do "Vile Marijane" te prostora od autobusnog kolodvora do početka Srime, odnosno u zonama u kojima prevladavaju pretežito smještajni kapaciteti, upotreba elektroakustičnih i akustičnih uređaja na otvorenom tj. terasama dopuštena je do 24 sata a u centru mjesta do 1:30 umjesto dosadašnjih 2 sata.

Također, svi ugostiteljski objekti uoči blagdana Božića i Nove godine, i na dane tradicionalnih fešta koje organizira ili je pokrovitelj Grad, Turistička zajednica te po novom i ustanova ili udruga s područja Grada, mogu raditi bez ograničenja radnog vremena.

Osim ovih odluka donosi se i odluka da Gradonačelnik može na zahtjev ugostitelja koji su vlasnici restorana i barova odrediti drugačije radno vrijeme radi organiziranja prigodnih proslava (dočeka Nove godine, svadbi, naturalnih zabava i sličnih događaja) i to maximalno četiri puta u 30 dana s bitnom naznakom da se pod "slični događaji" ne smatraju kao što je do sada bio slučaj posjete ili gostovanja DJ-a te gostovanja nekakvih grupa.

U video prilogu pogledajte dio sa 32. sjednice Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o izmjeni i dopuni Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti.

Također postavljena je anketa sa upitom:
Smatrate li da će ove odluke koje je donijelo Gradsko vijeće prema očitovanjima TZ, ceha ugostitelja i udruge Rakitnica riješiti problem buke u turističkoj sezoni

Pročitano 4680 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.