Srijeda, 30 Siječanj 2013 23:39

Na mladima svijet ostaje

mladifoto: Ilustracija - izvor: internet
Savjet mladih grada Vodica izabran je prije dvije godine kao savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Vodica čije je djelovanje usmjereno na isticanje problema mladih i predlaganje mjera kojima bi se ti problemi uklonili.
U dvije godine djelovanja Savjet mladih uvelike je doprinio kvaliteti položaja mladih u našem mjestu.

Vrijedno je spomenuti da su na njihovu inicijativu postavljeni košarkaški koševi na igralištu kod OŠ Vodice, sudjelovali su u organizaciji dočeka Nove godine 2011 godine, predložili su Gradskom vijeću subvencioniranje autobusne pokazne karte za studente s područja grada Vodica i okolice te da se poveća broj stipendista s područja Grada Vodica.

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća glasovanjem su izabrani novi članovi Savjeta mladih Grada Vodica za slijedeće razdoblje a to su: Edi Luketa, Bach Khojah Sami, Friganović Ante, Barišić Lucija, Strikoman Ante, Juričev-Grginov Frane, Saša Toprek

Tim povodom kontaktirali smo Sašu Topreka, dosadašnjeg predsjednika Savjeta mladih kako bi čitatelje portala Infovodice bolje upoznali sa aktivnostima i budućim planovima Savjeta

Kako biste ocijenili dosadašnje djelovanje Savjeta i na koji način ostvarujete komunikaciju sa mladima Vodica ?

Moram kazat kad se formirao novi savjet mladih grada Vodica krajem 2010 godine bili smo u jednoj dilemi, jer nije bilo potpuno jasno koje su ovlasti savjeta mladih u Republici Hrvatskoj. Moglo bi se kazati da smo bili u povojima. Znalo se da je Savjet mladih savjetodavno tijelo koje predlaže gradskom tijelu one prijedloge koje se tiću mladih osoba u nekom gradu. Nažalost nismo raspolagali sa nekakvim određenim proračunom, što nas je uvelike kočilo jer nismo mogli planirati nikakve velike projekte. Za svaki projekt morali smo zatražiti sredstva od grada.

Ono što smo odmah napravili je da smo osnovali Facebook profil jer smo shvatili da preko njega možemo najbrže doći do kontakta s mladim ljudima u našem gradu ali i sa drugim savjetma mladih diljem Hrvatske. Na taj način smo ostvarili kvalitetnu komunikaciju sa našim mladim građanima. Također smo razmišljali da pokrenemo interaktivnu internet stranicu, no to smo morali odgoditi jer bi nas to puno koštalo.
U ovom novom mandatu pokušati ćemo što prije staviti u funkciju našu službenu stranicu.

Dali ste u kontaktima sa kulturnim i sportskim udrugama s područja Grada Vodica?

Što se tiće suradnje sa kulturnim i sportskim udrugama, savjet mladih grada Vodica je tu da pomogne svim udrugama u ostvarenju njihovih projekata koji se tiću boljitka mladih ljudi u našem gradu i ovim putem pozivam sve udruge da nam se jave sa svojim prijedlozima, mi smo spremni za svaku suradnju i vrlo rado ćemo svim udrugama pomoći.

Osim što surađujete sa udrugom mladih "Mladi u EU" dali surađujete sa Savjetima mladih iz ostalih mjesta naše Županije?

Da, savjet mladih grada Vodica je ostvario izvrsnu suradnju sa drugim savjetima mladih iz cijele Hrvatske. Ponosno mogu kazati da smo krajem 2011 godine prisustvovali konferenciji grada Zagreba na temu "Stambena politika i politika mladih u RH" gdje smo zajedno kreirali povelju koja je bila prezentirana pred Hrvatskim Saborom.

Dali imate u planu organiziranje edukativnih tribina i radionica o temama bitnim za mlade (zapošljavanje i samozapošljavanje mladih, prevencija ovisnosti kod mladih)?

Kao što mnogi znaju, ponovo su bili izbori za nove članove savjeta mladih grada Vodica. Mogu reći da smo oduševljeni sa odazivom i da nakon što formiramo novo vodstvo, krenuti ćemo u organizaciju edukativnih tribina i radionica bitnih za mlade u našem gradu.
Mlade osobe u našem društvu imaju mnogo problema. To je neosporna činjenica. Vrlo bitno je pronaći načine kako pravilno informirati mlade ljude o svakodnevnoj problematici koju mladoga čovjeka prate iz dana u dan. Ovim putem želim poručiti svim mladim osobama:"Zajedno možemo ovaj svijet i naše živote učinit boljim i kvalitetnim, jer na kraju krajeva na mladima ostaje svijet. Mi smo budućnost"

Zahvaljujemo se Saši na odgovorima te ovim putem najavljemo bolju suradnju sa Savjetom mladih u smislu objavljivanja obavijesti Savjeta, anketiranja mladih te objavljivanjem video zapisa vezanog za rad Savjeta

 

Pročitano 4638 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.