Petak, 03 Studeni 2023 13:23

Rast turističkog prometa u Hrvatskoj: 13% više dolazaka u listopadu

Prema sustavu eVisitor, Hrvatska je u desetomjesečnom razdoblju zabilježila preko 19,8 milijuna dolazaka i više od 105,8 milijuna noćenja, što je povećanje od 9% u dolascima i 3% u noćenjima u usporedbi s prošlom godinom, te usporedivo s rekordnom 2019. Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, ističe kako ovi rezultati pokazuju Hrvatsku kao destinaciju atraktivnu tijekom cijele godine i potvrđuju potrebu za nastavkom razvoja turizma.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, napominje da se unatoč izazovima turistički promet nastavlja te da je u tijeku promocija hrvatske nautike, a planira se i kampanja za iduću turističku godinu.

Najviše dolazaka u prvih deset mjeseci zabilježeno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj i Kvarnerskoj županiji, a slijede Zadarska, Dubrovačko-neretvanska, Šibensko-kninska i Ličko-senjska županija. Grad Zagreb i ostatak kontinenta također bilježe značajan porast. Najviše gostiju stiglo je iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Poljske.

Listopad donosi porast od 13 posto u dolascima
Listopadski turistički promet pokazuje 1,1 milijun dolazaka i 3,6 milijuna noćenja, što je za 13% više dolazaka i 11% više noćenja u odnosu na prošlu godinu. U jadranskim županijama zabilježen je rast od 12% u dolascima, dok je Zagreb imao povećanje od 18% u dolascima. Kontinentalni dio zemlje bilježi 14% više dolazaka. Najviše listopadskih dolazaka bilo je domaćih gostiju, te gostiju iz Njemačke, Slovenije, Austrije i SAD-a.

Pročitano 501 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.