Utorak, 07 Studeni 2023 11:03

Potvrđen jedan slučaj trovanja bezalkoholnim pićem: Prvi uzorci poslani na analizu

Potvrđen jedan slučaj trovanja bezalkoholnim pićem: Prvi uzorci poslani na analizu Image by Willfried Wende from Pixabay

Nakon uznemirujućih poruka koje su preplavile društvene mreže o navodnom trovanju pićima u riječkim ugostiteljskim objektima, policija je potvrdila da je jedna osoba hospitalizirana s sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka nakon konzumacije bezalkoholnog pića.

Prema izvještaju KBC-a Rijeka, pacijentovo stanje je stabilno, a nadležne istražne organe su obaviještene o incidentu. Policija ističe da je, osim ovog slučaja i jednog ranijeg, nije zabilježen veći broj incidenata.

Policijska uprava primorsko-goranska provodi detaljne izvide, obavljen je očevid, prikupljeni su određeni predmeti, a svjedoci su ispitani. Sve informacije su prosljeđene državnom odvjetništvu i Državnom inspektoratu.

Državni inspektorat, u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, provodi očevid i poduzima daljnje mjere. Sanitarna inspekcija je već uzela uzorke pića iz riječkih ugostiteljskih objekata koji su poslani na analizu u Nastavni zavod za javno zdravstvo. Rezultati analize trebali bi biti poznati uskoro.

U međuvremenu, građanima se savjetuje oprez i provjeravanje informacija prije dijeljenja vijesti na društvenim mrežama, kako bi se izbjeglo širenje nepotrebne panike.

Više informacija

Pročitano 935 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.