Četvrtak, 12 Listopad 2023 22:46

Pala posljednja klapa: Završeno snimanje Tanovićevog filma 'Nakon ljeta' na otoku Prviću

Nakon 27 dana intenzivnog snimanja na otoku Prviću, u mjestu Prvić Šepurine, 10. listopada završeno je snimanje filma 'Nakon ljeta', redatelja Danisa Tanovića, osvajača Oskara. Film je proizvod suradnje više producentskih kuća: Propeler Film iz Hrvatske, Tramal Films iz Slovenije, Obala Art Centar iz Bosne i Hercegovine, Baš Čelik iz Srbije i Tangaj Production iz Rumunjske.

Film 'Nakon ljeta' prikazuje komičnu dramu koja istražuje neočekivanu romansu i priču o prihvaćanju i ljubavi. Fokusira se na ljubav prema drugima, otoku, korijenima i, najvažnije, prema sebi, navodi se u službenom priopćenju.

Kreativni tim predvode Anja Matković, Nikola Kuprešanin i Danis Tanović koji su odgovorni za scenarij. Glavne uloge igraju Anja Matković i Uliks Fehmiu, a film također sadrži mnoštvo talentiranih glumaca, uključujući Gorana Navojeca i Ivana Roščić. Producenti filma su Lana Matić i Boris T. Matić, dok je koproducentski tim bogat raznim talentima, uključujući Jelenu Mitrović i Miha Černeca.

Redatelj, Danis Tanović, poznat je po svom uspješnom radu, uključujući film 'Ničija zemlja', koji je osvojio Oskara i Zlatni globus.

Tijekom produkcije, ekipa filma izrazila je zahvalnost mještanima Prvić Šepurine na gostoprimstvu, kao i rukovodstvu Grada Vodica na pruženoj podršci i pomoći. Film je realiziran uz podršku mnogih filmskih centara i fondacija iz regije, što uključuje Hrvatski audiovizualni centar i Slovenski filmski centar.

Više informacija

Pročitano 2165 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Listopad 2023 22:49

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.