Ponedjeljak, 17 Prosinac 2012 21:42

Nove mogućnosti školovanja u Vodicama

kulturni-centar-panorama
Dana 17.12.2012., u prostoru Hrvatskog novinarskog društva u Šibeniku, Pučko otvoreno učilište Vodice i Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su predstavili nove programe obrazovanja odraslih, kao dijela cjeloživotnog učenja.

Ivona Pavelić, ravnateljica POU Petar Zrinski, upoznala je prisutne novinare s verificiranim obrazovnim programima koje ova ustanova provodi od 2003. godine u Zagrebu, a koje će kroz ovu suradnju provoditi u Vodicama. Radi se o pet programa stjecanja srednjoškolskog stručnog obrazovanja (Ekonomist, Komercijalist, Upravni referent, Poslovni tajnik, Prodavač), šest programa osposobljavanja (Agent prodaje, Poslovni tajnik, Pomoćni kuhar, Pomoćni konobar, Pomoćni slastičar, Knjigovođa) i tri programa usavršavanja (Samostalni knjigovođa, Samostalni menadžer u poduzetništvu, Menadžer primijenjene komunikacije). Istaknuta je i ponuda specijalističkih seminara za osobni rast i razvoj kao i za poduzetnike, a koji se kontinuirano kreiraju sukladno potrebama tržišta.

Ravnateljica POU Vodice Gordana Birin najavila je INFO DAN u Vodicama koji će se održati 18.12. (11-13 h, 16-18 h) u prostoru Gradske vijećnice. Cilj Info dana je zainteresiranim građanima pružiti detaljne informacije o mogućnostima školovanja i stjecanja potrebnih znanja i vještina kako bi, sukladno potrebama na tržištu rada, brže došli do željene struke i zaposlenja. Na Info danu vršiti će se predbilježbe polaznika za navedene programe.

Koordinatorica programa Diana Vodanović naglasila je da na sutrašnjem Info danu započinju i prijave srednjoškolaca koji žele pohađati pripreme za ispite Državne mature iz hrvatskog jezika i matematike, za A i B razinu, a koji će se održavati u vrijeme zimskih praznika (27.12.2012.-11.01.2013.). U ponudi će biti i izborni predmeti koje maturanti prijavljuju za polaganje Državne mature, a koji su im potrebni za upis na željene fakultete. Već u prvom kvartalu 2013. g. organizirati će se priprema za Državnu maturu iz predmeta Politika i gospodarstvo, a slijediti će ih i ostali nastavni predmeti za kojima bude bilo interesa. Pripreme za upise na fakultete organizirati će se prema potrebama budućih studenata s našeg područja. Predstavnici obaju učilišta izrazili su nadu da će sutra vodičku Gradsku vijećnicu posjetiti svi oni kojima navedeni programi mogu pomoći u stjecanju željene stručne spreme, a koji u sadašnjem trenutku zbog neadekvatnoga zvanja ne mogu naći posao. Očekuje se i posjet ljudi zainteresiranih za napredovanje i stjecanje dodatnih kompetencija koje im omogućuju specijalistički seminari.

Više informacija možete dobiti na stranicama grada Vodica ili na link Obrazovni programi za odrasle i buduće studente

Pročitano 3855 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.