Petak, 02 Prosinac 2016 14:44

Zbog još jednog nepropisno ograđenog gradilišta, 13-godišnja djevojčica iz Tribunja zadobila teže tjelesne ozljede

Zbog još jednog propusta kod osiguranja gradilišta dogodila se nezgoda u kojoj je 13-godišnja Milka Lasan iz Tribunja zadobila teže tjelesne ozljede.

 

Nije prošlo ni mjesec dana od nezgode koja se dogodila na šetnici plaže u Vodicama gdje je zbog nemara izvođača 11-godišnje dijete upalo u neoznačeni otvoreni raskopani šaht i zadobio na svu sreću lakše ozljede, u Tribunju se dogodila ista situacija samo sa puno težim posljedicama.

- U četvrtak 24.11. navečer sam se vračala kući sa Dramske radionice i mora sam prijeći preko gradilišta na kojem se radi vodovod i kanalizacija. Na jednom dijelu otvorene su dvije jame koje nisu bile ograđene. Kako rasvjeta na tom dijelu nije radila, a iz suprotnog smjera naišlo je auto, dala sam se u lijevo i upala u kanal – rekla nam je 13 godišnja Milka koja će najvjerojatnije zbog ozljede morati ići na operaciju noge.

Svoju kćerku Denis Lasan je odmah odvezao u Opću bolnicu Šibenik, gdje su doktori nakon pregleda ustanovili frakturu noge.

- Kako se nesreća dogodila kasno navečer, cijeli slučaj sam policiji prijavio sutradan. Izvođači radova, tvrtka Vodoinstalacija-Zadar nakon što su saznali za nezgodu i nakon "posjete" inspekcije po prijavi propisno su ogradili gradilište, kakvo je trebalo i na početku biti - rekao nam je Denis Lasan.

Denisa i njegovu obitelj pogodila je i bezčutnost odgovornih iz tvrtke Vodoinstalacija koji ih nisu uopće nazvali ni došli vidjeti kako je djevojčica.

- Od osiguravatelja gradilišta tvrtke Zagreb Generali, zatražio sam naknadu štete od nezgode. Obrazac za prijavu nezgode koju sam dobio, nitko od odgovornih na samom gradilištu nije htio potpisali, a niti osobno odnijeti direktoru već su mi rekli da to sve mora ići "službenim putem". Meni sada ne preostaje ništa drugo nego čekati petnaestak dana i nadati se da će prijava nezgode biti potpisana. U suprotnom moj odvjetnik je spreman za pokretanje tužbe – rekao nam je na kraju Denis Lasan

IMG_8785.JPGIzgled gradilišta na kojem se dogodila nesreća nakon obilaska inspekcije

Zatražili smo komentar od tvrtke Vodinstalacija-Zadar. Prije tri dana smo im uputili e-mail (za koji je potvrđen primitak), a kako nismo dobili odgovor pokušali smo telefonski dobiti komentar od odgovornih osoba. Nitko od njih nije htio komentirati slučaj, a direktor firme bio je nedostupan.

Nadamo se da ovakvih priča više neće biti i da će ubuduće svi izvođači radova ograditi propisno svoja gradilišta i tako spriječiti nezgode koje mogu završiti i tragično.

Pročitano 6975 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 02 Prosinac 2016 16:37

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.