Subota, 30 Svibanj 2015 14:57

Za svaku pohvalu: Organizirano prvo ljetovanje iz domene socijalnog turizma

U sklopu projekta udruge Ponte (Tisno) „ I ja bi na more" organizirano je prvo ljetovanje za obitelji iz socijalnih kategorija kojima je ljetovanje nedostižan san ili obitelji koje su iscrpljene bolešću djeteta.

Kroz ovaj projekt 12 obitelji imaju po prvi put mogućnost otići na ljetovanje i to potpuno besplatno.

Korisnici ovog projekta su obitelji po preporuci udruge "Ljubav na djelu" djece oboljelih od malignih bolesti, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, te udruge „Betlehem" iz Karlovca.

- Udruga humanitarnog i socijalnog turizma" Ponte" predložila je projekt Zakladi „Hrvatska za djecu" koja djeluje u okviru Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt je odobren, uz iskrenu potporu. - kazala je Aida Paladin iz udruge Ponte
Privatni iznajmljivači, članovi naše udruge besplatno su dali na korištenje svoje smještajne jedinice a zaklada „Hrvatska za djecu" plaća troškove prijevoza i prehrane u ugostiteljskim objektima.

Jedan od iznajmljivača je Marijan Mihić iz Srime koji je besplatno dao na korištenje svoj smještaj obitelji iz Zagreba koju čine majka, troje djece i baka.

- Za Udrugu Ponte čuo sam početkom ove godine te sam postao njihov član kazao je Marijan Mihić koji se iz humanitarnih razloga prikučio ovom projektu. Ovo mene ne košta ništa jer bi mi apartmani u ovo vrijeme vjerojatno bili prazni a njima će sigurno biti ovdje jako lijepo naglasio je Mihić te pozvao i druge privatne iznajmljivače da se priključe ovom humanitarnom projektu i Udruzi Ponte.
Obitelj koja je smještena kod gosp. Mihića ima osiguran obrok kod Vile Rose u Srimi

Sudeći po veselim osmjesima djece koji su došli na ljetovanje kod obitelji Mihić zasigurno će im ovdje biti lijepo

Pored gospodina Mihića svoje smještajne jedinice za ljetovanje obitelji iz socijalnih kategorija ustupili su Aida Paladin iz Tisnog (obroci u restoranu Karmen), Mirela Klarin iz Jezera (obroci u restoranu Leut) te Grozdanka Baretić iz Crikvenice

Kategorija socijalnog i humanitarnog turizma u svijetu je već odavno poznata, a u Hrvatskoj se tek razvija. Iako su nam prvi gosti tek stigli naš rad na novim akcijama je već u punom zamahu. Sigurni smo da je ovo tek početak i da ćemo još mnogim obiteljima omogućiti ljetovanje za pamćenje, novu radost i nadu za bolji život - izjavila je na kraju Aida Paladin, predsjednica udruge Ponte.

Pročitano 4213 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 30 Svibanj 2015 19:39

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.