Srijeda, 31 Srpanj 2019 14:53

VELIKA POMOĆ VODIČKOM JVP-U: Stiže multifunkcionalno vozilo s malčerom

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća glasovalo se o rebalansu proračuna za 2019. godinu, planiran proračun je bio 72.331.284,00 kuna, dok je povećanje 5.849.835,00 ili 8,1 %, pa novo stanje iznosi 78.181.119,00 kuna.
Jedna od točaka bila je Odluka o davanju suglasnosti na zaduživanje Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica u vrijednosti od milijun i 722 tisuće kuna. Predlagateljica akta bila je gradonačelnica dr. Nelka Tomić, a o odluka je donesena glasovima vijećnika koalicije HDZ-HSS. Evo o čemu se radi. - Radi se o nabavi novog vatrogasnog vozila za gašenje, a prije svega izražavam zadovoljstvo i zahvalnost gradonačelnici sa suradnicima, Gradskom vijeću i Upravnom vijeću JVP Grada Vodica. To je proces koji je započeo prije dvije godine. Operativno smo detektirali problem nedostatka takvog vozila te smo pristupili slaganju tehničke dokumentacije vozila i nadogradnje, kazao nam je Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice. Cilj je bio da vozilo prije svega služi za gašenje požara otvorenih prostora, ali i zbog svojih gabarita, sredstava za gašenje i opreme služi i za gašenje strukturnih požara u područjima gdje navalno vozilo nema pristup. - Također uvjet je bio da vozilo posjeduje prednji kardanski i hidraulični izvod zbog mogućnosti kopčanja određenih alata i uređaja kao što su ralica, četka, hidraulična ruka s malčerom za održavanje protupožarnih i poljskih puteva i slično pa se iz navedenog se vidi da smo zamislili multifunkcionalno vozilo, objašnjava nam Begić. Nakon provedene javne nabave, vozilo koje odgovara traženoj tehničkoj dokumentaciji je Mercedes Unimog U 318, a proizvođač nadogradnje je hrvatska firma FLAMMIFER d.o.o.. - U voznom parku već posjedujemo vozilo Unimog te znamo da je to vozilo koje će dugoročno zadovoljiti potrebe za takvim tipom vozila. Vozilo se nabavlja putem financijskog leasinga na rok od 60 mjeseci, a kako se radi o zaduženju, a sukladno zakonskoj proceduri morali su tražiti suglasnost za zaduživanje.
Dio troškova za vozilo u iznosu od 400.000,00 kuna osigurano je od strane Vatrogasne zajednice Šibensko - kninske županije. Bruto cijena vozila s leasingom je oko 2.310.000,00 kuna. - Očekujemo da ćemo kroz idućih 10 dana potpisati Ugovor za vozilo, te da će vozilo biti isporučeno od kraja godine. Od početka operativnog djelovanja Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica (11.6.2012.) ovo je treće vatrogasno vozilo koje financira osnivač, odnosno Grad Vodice, na čemu smo izrazito zahvalni izvršnoj i predstavničkoj vlasti, za kraj je kazao Begić.

Više informacija

  • Headline: Služit će za gašenje požara tamo gdje navalno vozilo nema pristupa
Pročitano 3770 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 31 Srpanj 2019 15:29

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.