Ponedjeljak, 13 Studeni 2023 21:49

Izložbu o don Frani Šimatu posjetio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Obilježavanje desete godišnjice smrti don Frane Šimata započelo je u petak otvorenjem izložbe fotografija, nastavljeno u nedjeljno jutro snimanjem Milenijske fotografije neumornog Šime Strikomana, a završeno danas molitvom na don Franinom grobu i Svetom misom u župnoj crkvi u Vodicama koju je predvodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. Misi je prethodilo i izlaganje vodičkog župnika don Franje Glasnovića o njegovom prethodniku koji je u Vodicama službovao od rujna 1991. do 2010. godine.

Nakon mise brojni vjernici, časne sestre i svećenici došli su u Gradsku knjižnicu Vodice kako bi razgledali izložbu fotografija posvećenu don Frani. Među ostalima, izložbu su došli pogledati i mons. Roko Glasnović, gvardijan Franjevačkog samostana u Karinu fra Petar Klarić, u ratnim godinama stanovnik Vodica koji je brinuo o duhovnom životu prognanika, katedralni župnik don Krešimir Mateša, novi župnik u Tribunju don Ante Vrcić, poznat po ulozi kardinala Stepinca u dokumentarno-igranom filmu o njegovom životu, brojne časne sestre, nećaci don Frane Šimata i arhitekta Nikola Bašić, autor nove crkve Gospe od Karmela na našem Okitu.

Dubrovački biskup Roko Glasnović s puno emocija razgledavao je izložbu o don Frani s kojim je surađivao i kao mladi svećenik i u dječačkim danima kao ministrant u katedrali Svetog Jakova.

Za uspomenu na ovaj događaj i posjetu knjižnici, ravnateljica Sanja Radin-Mačukat darovala je monsinjoru Roku Glasnoviću autohtoni vodički suvenir.

Izložba će trajati do kraja mjeseca.

Tekst i foto: Ivica Bilan


Više informacija

  • Media: Photo
  • Photo Count: 42
Pročitano 1546 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.