Petak, 10 Studeni 2023 13:37

Vrtić Tamaris Vodice uči djecu sigurnom ponašanju u prometu

Najstarije skupine dječjeg vrtića Tamaris u Vodicama već treću godinu zaredom aktivno sudjeluju u kampanji Hrvatskog autokluba (HAK) pod nazivom „Vidi i klikni“. Cilj ove kampanje je podizanje svijesti o važnosti odgovornog i sigurnog sudjelovanja u prometu. Program se temelji na principu „učenje kroz činjenje“, te se posebno fokusira na probleme s kojima se mala djeca susreću kao pješaci ili putnici u prometu.

Program „Vidi i klikni“ uči djecu o važnosti sigurnog načina ponašanja u prometu, kako u ulozi pješaka tako i kao suputnika u automobilu. Uključuje upoznavanje s opasnostima koje vrebaju djecu u prometu, pravilima korištenja nogostupa, sigurnim prelaskom ceste, prolaskom kroz raskrižja, te prepoznavanjem signala koje daju vozači. Također, naglasak se stavlja na uspostavu vizualnog kontakta i komunikacije između pješaka i vozača, pravilnom ulasku u vozilo, korištenju sigurnosnih pojaseva te opasnostima koje proizlaze iz nepropisnog i nepravilnog sjedenja.

Održivost programa leži u tome što djeca stječu praktična znanja i iskustva koja će im koristiti za buduće sigurno sudjelovanje u prometu, ali i u mogućnosti da svojim primjerom pozitivno utječu na ponašanje svojih roditelja u prometu. Na završetku edukacije, svako dijete je dobilo edukativnu bojanku „Vidi i klikni“, bojice i magnetiće, kao podsjetnik na naučeno.

Zahvalnost za uspješno provedenu edukaciju upućena je predstavnicima HAK-a, gospodinu Mladenu Matkoviću i Zlatku Jelenčiću, na njihovom izvanrednom doprinosu.

Pedagoginja: Zvjezdana Babić, prof.

Pročitano 1024 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Studeni 2023 13:39

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.