Četvrtak, 06 Rujan 2018 14:23

Vijećnik Liste našeg mista Ante Juričev Grgić iznio svoj rezime protekle turističke sezone

Vijećnik Liste našeg mista Ante Juričev Grgić na današnjem Aktualnom satu iznio je svoje viđenje protekle turističke sezone.

Kako zbog vremena kojeg dopušta poslovnik Gradskog vijeća nije završio svoje izlaganje, to je uradio neposredno nakon danas održane 9. Sjednice Gradskog vijeća, na facebook stranici „Liste našeg mista“ u „emitiranju uživo“

Isto izlaganje je poslao na portal Infovodice te ga objavljujemo u cijelosti ispod.

 

Ponukan intervjuom gradonačelnice koji je objavljen na Info Vodice prije nekoliko dana u kojem među ostalim je izjavila da je pohvatala sve konce i sada je u gradu sve idealno i da je sezona idealna, nikad bolja, rekordna po svim pokazateljima, riješeni su svi problemi, nitko od gostiju i domaćih nema prigovora, riješen je problem strukture gostiju nemamo više problem sa bukom, razularenim gostima mlađe dobi…. ,nisan zna di bi sa sobon od sriče viknija san ženi, ženo izvisi zastavu, iđen popu reći neka zvonu zvona živila sveta Nelka.

Ali stvarnost je nažalost malo drugačija pa shodom toga mene je kolpalo, pozlilo mi je ka i većini Vodičanov od kojih me je i nekolicina nazvala u nevjerici …Je li moguće...jesi li čita

Zato mi je dužnost kao gradskom vijećniku progovoriti o protekloj turističkoj sezoni postaviti pitanje sa obrazloženjem koje upućujem svima poziciji,opoziciji, turističkim djelatnicima, svima Vodičanima i Vodiškama

Nastojat ću biti objektivan, ako sam u krivu volija bi da me se nakon šta završim ukori i ispravi

Samim pogledom na plaže ovoga lita jasno je da je gostiju vidno manje nego lani, ali naravno statistički se to pobija glavni razlog tome jer se svake godine sve više prijavljuje, sada pogotovo jer je uveden e-visitor.

Buke je manje jer ne radi Hacijenda i od kada je otvorena Olimpija sky, dakle isključivo zahvaljujući pritisku gospodina Jollya tako ovim putem u ime građana Vodica zahvaljujem gospodinu Jollyju što je omogućio da se ukine buka i uvede red na plažama jer mu to sada paše kao šta mu je prije pasala buka i hooka pa bi ga zamolija da još malo stisne ove naše u vlasti pa da se uvede red i u centru sela pardon grada

Problem Mlađih razularenih gostiju koje nitko od iznajmljivača ne želi i svi ih izbjegavaju jer svojim ponašanjem rade probleme, štetu i neugodnosti i od njih imaju koristi samo pojedinci nije ni blizu riješen nego ih je ove godine manje iz istih gore navedenih razloga ali oni su i dalje glavna okupacijska sila u špici sezone šta je porazno iz bilo kojeg aspekta gledano.

Tako smo opet imali krvoproliće ispri Makine, hitnu, policiju, hapšenja, remečenje javnog reda i mira itd i td

Najapsurdnija stvar na ovom gradskom vijeću smo izglasali uredbu kojom se zabranjuje hodati polu gol centom grada, odredili ulice, na nacionalnoj televiziji je iša prilog o Vodicama najčednijem gradu na Jadranu, a turisti samo šta doslovno goli ne iđu puton, uđeš u dućan, u pekaru, apoteku, ambulantu, finu ,banku, poštu sve golo, mudante na praće, a nigdi znaka upozorenja,a kamo li uredovanja i kazni …dobro bi utržila gradska blagajna da je koga briga, bilo bi i za knjige i pribor i prijevoz učenika …

A naši ka ja vidin onu sliku navečer načičkani jadni ka šišmiš na malomu parapetu di nema ni svitla ni ničega, pa kaže mladi piju …i ja bi bija s njima na parapetu i pija da iman godin kolko i oni …

A šta bi drugo radija, niti budućnosti ima niti nade ikakove ima. Znate na šta mi sliču ti naši mladi, ka i oni izbjeglice šta čekaju brod da ih odvede u sritniju daleku obećanu zemju pa kad već govorimo o tomu zamislite ove školske godine u školi nan fali jedan cili razred ni manje ni više nego 26 učenika. Bravo sjedi pet zalaganje.

Ali zato naš pročelnik na zadnjoj sjednici me uvjerava i kaže da će novi vrtić koji ćemo platiti 29 milijuna kuna za koji ćemo se zadužiti 22 milijuna kuna privući turiste koji će radi njegove arhitektonske posebnosti i vanjštine navaliti u Vodice kao i zbog plaže citiram“ Takve ne postoji na cijelome svijetu“ ni sam svjestan koliko je u pravu

Ali u nekim medijima vidim napise 8 rajskih plaža na Jadranu koje morate posjetiti i među njima naravno nepostojeća plaža Vrulje, zamislite gosta koji je doša u vodice radi te plaže i dođe na nju i vidi onaj natpis kupanje na vlastitu odgovornost, armaduru koja viri iz betona i onu nabacanu jalovinu koju smo bajdvej platili za sada malo više od 10 milijuni kun, a dok se dovrši i ako se dovrši platit ćemo ukupno priko 25 milijuni kuna

I onda gledajući otužnost i stanje ostalih plaža koje su se sve skupa mogle pozlatiti za te iste novce ne znan bi li plaka ili se baton pogodija u glavu…..ali koga briga glavno da se radu apartmani i to punon paron nema stati.

Ko će ih puniti? Koga brige to šta je turista sve manje, šta nemamo turističkih sadržaja nego se sve sažima u jednu 20 minutnu šetnju rivom i to je to ovisno di ćeš uzeti kuglu sladoleda.

Pa uz onaj poznati Vodiški litnji miomiris osoke koji se ove godine čutija i na Poljani kao produkt gradske infrastrukture i čudotvornih septičkih jama koje se same prazne

Znate samo su maloumnici u mračno doba srednjeg vijeka gradili i širili svoje gradove bez kanalizacije i kad su progledali?, tek kad ih je poharala kuga i kolera i doslovce ih uništila.

Je li moguće da mi uopće raspravljamo o ovoj temi u 21 stoljeću alooo, u vrime baroka bi na se mečali perike,pudere i parfeme da sakriju smrad tako i mi u Vodicama kupujemo čistoću i plaćamo puste Plave i Bile zastave svake godine 120 000 kuna plava i 55 000 kuna bila lažemo sebe i druge.

Koliko smo ih kupili mogli smo isplatiti kanalizaciju ili baren dici omogućiti besplatne uđbenike i prijevoz do škole a ne samo pribor

Da li triba spominjati jedan gradski javni WC…ili onaj aparat za samoposluživanje koji je ACI marina postavila ispri sidra na gatu ko maloga porta…strašno nije dovoljno šta gradu plaćaju koncesiju mizernih i smiješnih 16 000kn na godinu nego se i rugaju i izravno štete i konkuriraju ugostiteljima koji mnogostruko više plaćaju za svoje štekate i onima koji više plaćaju koncesijska odobrenja i najmove za svoje male štandove i obrte.

Koga brige reka je Magliša Oriju pa nije sve u novcima

Vrhunac sezone slavna Vodiška Fešta po nazivu da, a po sadržaju Dernek ali je rečeno da ove godine nije bilo toliko rigotine, smeća kao i do ove godine tako da su i to pozitivni pokazatelji, a ne da je razlog tomu da je fešta totalno podbacila i da je gostiju bilo upola manje, a ona je ogledalo sezone …
Najjači pokazatelj je da su i neki ugostiteljski objekti zatvorili za vrime fešte šta je paradoks sam po sebi a o sadržaju, koji se sveja na sklepane šankove zaglušujučom pojedinačnom glazbom koja je nadglasavala jedna drugu stvarajući kaos za uši i 100 judi na glavnom koncertu većeri uz Nenu Belana i to je to, da nije vatrometa ne bi ni pomislija da se radi o fešti…jedini svijetli primjer te naše fešteje Šime Jakovljević koji je ka pravi stari vodiški domaćin posljednji mohikanac od 16 popodne u narodnoj nošnji primao, častio i animirao goste i turiste na šetnici ispred svog restorana što čini i tijekom cile sezone….Bravo Šime kapa do poda.

Pravi duh Vodiške fešte se još osjeti samo na ribarskoj večeri i šaši i pulenti koju su zamalo ukinuli strašno.

Da ne bi bilo sve crno moram i pohvaliti projekt“ Đardin je In“ i ljetna događanja u Parku na Poljani koja su jedino pravo osvježenje u zadnje dvije sezone.
Ali samo pogledajte koliko je novaca u to uloženo pa će te doći do logičkog zaključka da se malim buđetom mogu praviti velike stvari kojih je premalo i obično su slučajnost entuzijasta i volontera.
Ali zato u pravilu u našem gradu se proračunski novac troši na veliko na spektakularne i bizarne da ne rečen sulude projekte a sa kojim ciljem ????? to ostavljam na slobodnu procjenu svima nama posebno onima koji to provode i onima koji to pukim pasivnim posmatranjem direktno ili indirektno odobravaju to njima na dušu.

Rezime svega ovoga je turizma će u Vodicama ovik bit neovisno o vlasti programima i kao takvog u osnovi niko ga ne može svojatati i pripisivati sebi a opet pripada svakome od nas

Moje pitanje je da li mi želimo Vodice kao turističku destinaciju, kao turistički biser sa jasnom vizijom i programom, Vodice kao stvarni Grad vode i čistoće kao brendom grad u kojem vlast služi i svojim odlukama kanalizira određeni za sve prihvatljiv profil gostiju ili ćemo ostati samozadovoljni u ovoj septičkoj jami bez dna, gradu koji doslovno leži na osoci koja učestalo procuri i izlije se ulicama našega grada, slučajno završi u vodovodnim cijevima, daje okus i konđu našim plažama na koju vlast zatvara oči i pravi se blesava, vlasti koja svoje odluke donose u skladu sa svojim privatnim biznisima i osobnim interesima i koje su devastirajuće pogubne za budućnost ovoga grada.

O svim ovim navedenim ali i pojedinačnim problemima koje nisam naveo jer bi mi tribalo malo više vrimena htio sam i imao želju porazgovarati sa našom gradonačelnicom koju posljednja 4 miseca molim za razgovor u više navrata što ona može potvrditi.
Nažalost uvjek zbog nekih razloga ili obaveza sam bio uskraćen za to što mi je iskreno žao, na kraju sam odustao sa pitanjem kako će imati vrimena za druge građane kad nema vrimena porazgovarati sa svojim gradskim vijećnikom.

U jednom trenu pomislija san a da se proban pribilježiti na ginekološki pregled možda bi uspija dobiti svoji baren 15 minuta.

Šalu na stranu ovaj Grad očito je nema glavu, a stara izreka kaže di nema maške miši kolo vodu samo naši miši su naresli u pantagane zato nami triba Lav za gradonačelnika, ne Vlav nego Lav pa makar bija i Vlav samo nek je Lav koji će gristi za vo selo.

Vijećnik Liste Našeg Mista, Ante Juričev Grgić

 

Pročitano 14894 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 06 Rujan 2018 18:16

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.