Četvrtak, 06 Rujan 2018 16:46

Testna faza bio pročistača fekalnih voda traje još dva mjeseca

Na današnjem aktualcu HDZ-ov vijećnik Branimir Marić podsjetio je na projekt sustava fekalne odvodnje. U tijeku je testna faza uređaja za pročišćavanje, no kad bi on trebao profunkcionirati u punom smislu?

 

Podsjetimo, vrijednost radova bio pročistača iznosi 45 milijuna kuna, a otpadne vode koje dolaze u uređaj ne pročišćavaju se odmah već se taj proces odvija preko aktivnog mulja SBR (sekvencijalni šaržni reaktor) tehnologijom.

- Testna faza uređaja započela je koncem drugog mjeseca i ona je prema ugovoru s izvođačem radova dogovorena na vremenski rok od devet mjeseci. U tom periodu trebali bi se dostići svi potrebni parametri za ovakvu vrstu uređaja za pročišćavanje, nakon čega se dobije uporabna dozvola, a ujedno i završava prva faza izgradnje koja je iznosila150 milijuna kuna, objasnio mu je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo.

Naime, za prvu fazu izgradnje ovog kanalizacijskog sustava, čija je vrijednost bez PDV-a iznosila 114 milijuna kuna, iz Strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije Grad Vodice povukao 85 milijuna bespovratnih sredstava. Ministarstvo poljoprivrede i "Hrvatske vode" sufinancirali su projekt u iznosu od 10 posto, dok je udio Grada Vodica u konačnici iznosio pet posto. U sklopu ove prve faze izgrađene su tri crpne stanice i kompletna primarna kanalizacijska mreža, dok je početak druge faze radova planiran je za kraj 2018. godine, a završetak za kraj 2022. godine.

Više informacija

  • Headline: PITANJA S AKTUALCA
Pročitano 5165 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 06 Rujan 2018 16:50

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.