Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 22:09

Stigli odgovori Vodovoda i odvodnje: Kada će aplikacija za projekt Prvić biti predana te hoće li se realizirati ovisi o Vladi RH

Prva faza sustava odvodnje Srima-Vodice-Tribunj uspješno je realizirana. Nakon godinu dana testiranja u ožujku je pročistač dobio Uporabnu dozvolu. Kako je isti spojen stari kanalizacijski sustav, šibenskom Vodovodu i odvodnji i direktoru Frani Malenici poslali upit o stvarnoj situaciji, ima li problema u njegovom radu?

Također zanimalo nas je što je s drugom fazom i kada bi prema procjeni trebali početi očekivani građevinski radovi. U međuvremenu održan je Zbor mještana Prvić Šepurine u kojem se pitaju gdje su oni nestali iz tog projekta? 

Evo odgovora.

-    Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Vodicama pročišćava vodu koja prođe kroz uređaj ali problemi nastaju nakon oborina kad dolazi do prodora morske vode i podzemnih voda, čemu je uzrok loše stanje postojeće kanalizacijske mreže zbog čega se u posljednje dvije godine u dijelu Vodica kontinuirano radi na sanaciji iste. 

Što se tiče druge faze, kažu, aplikacija je u pripremi za predaju. Sve lokacijske dozvole su pravomoćne, nedostaju još dvije građevinske dozvole.

-    Nakon prihvaćanja aplikacijskog paketa potrebno je provesti sustav javne nabave pa na žalost ne raspolažemo saznanjem kad bi trebali početi građevinski radovi na drugoj fazi. Otok Prvić će se graditi u trećoj fazi izgradnje kanalizacijskog sustava Aglomeracije Vodice-Srima –Tribunj.

Na dodatni upit zašto otok Prvić ide u treću fazu te postoji li mogućnost da ima odvojeni kanalizacijski sustav s pročistačem i ispustom u more, odgovorili su nam

-    Trenutno je u fazi ishodovanje građevinskih dozvola za projekt Prvić čiji je osnovni koncept povezivanje na sustav Aglomeracije Vodice-Srima-Tribunj odnosno na UPOV Vodice. Napravljena je priprema dokumentacije koja prethodi aplikaciji, međutim kada će aplikacija biti predana i da li će se ugovarati i realizirati ovisi isključivo o Vladi RH. 

Također, rečeno nam je da ukoliko postoji interes može se doći u prostorije Vodovoda Šibenik i zatražiti uvid u Studiju izvodljivosti, svakim radnim danom od 7 do 15 sati, uz prethodnu najavu. 

Više informacija

  • Headline: Evo što je s Prvićem u sustavu odvodnje Srima-Vodice-Tribunj
Pročitano 5910 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 19 Studeni 2019 00:14

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.