Petak, 19 Prosinac 2014 13:34

Video: Predstavljen projekt uređenja arheološkog parka Velika Mrdakovica

Danas je na lokalitetu Velika Mrdakovica održana prezentacija projekta uređenja arheološkog parka Velika Mrdakovica u sklopu projekta HERA.

Početkom rujna započeli su radovi na uređenju arheološkog parka Velika Mrdakovica u zaleđu Vodica u okviru projekta HERA - "Održivo turističko upravljanje jadranskom baštinom", a ovo je prilika da se javnost upozna s radovima koji napreduju vrlo brzo, pa je do sada otkriveno već oko 900 m² površine.

Pored župana Goran Pauka konferenciji su prisustvovati i gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev, predstavnici Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Muzeja grada Šibenika.

Na samom početku prezentacije kustos šibenskog muzeja Toni Brajković sve sudionike detaljno je upoznao sa samim lokalitetom te radovima koji su dosada obavljeni na toj lokaciji.

Također, tijekom svog govora Toni Brajković citirao je pokojnog Luju Maruna utemeljitelja hrvatske arheologije koji je rekao ako Bribirsku glavicu nazivamo Hrvatskom Trojom s punim pravom Veliku Mrdakovicu možemo nazvati Hrvatskom Mikenom.

HERA je strateški projekt financiran iz IPA programa Jadranska prekogranična suradnja 2007-2013, u kojem Šibensko-kninska županija sudjeluje kao projektni partner. Nositelj projekta je Zadarska županija, a u projektu sudjeluje 19 projektnih partnera iz Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Grčke.
Ukupni budžet projekta HERA iznosi 8.842.602,24 €. Raspoloživi budžet za Šibensko-kninsku županiju iznosi 272.108,87 €, od čega Europska unija sufinancira 85% cjelokupnog iznosa, dok je ostatak potrebnih sredstava osigurala Šibensko-kninska županija kao jedan od partnera na projektu.

Video zapis sa predstavljanja projekta Velika Mrdakovica pogledajte gore

Pročitano 5539 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 19 Prosinac 2014 13:37

Video sadržaj

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.