Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 16:07

Udruga Ponte iz Tisnog: Svojim projektima želimo omogućiti domaćim gostima slabije platežne moći lijepi godišnji odmor

Prije godinu dana u Tisnom osnovana je Udruga "Ponte" s ciljem promicanja humanitarnog i socijalnog turizma za osobe slabije platežne moći te za osobe iz socijalno ugroženih kategorija.

Udruga Ponte iza sebe ima već nekoliko provedenih akcija a to su "Ponte-Point" lokacije u knjižnicama Tisno, Vodice i Murter, koji se temelji na "BookCrossingu" svjetskom pokretu za slobodu knjige, a temelji se na principu darivanja i slobodne razmjene knjiga, te „Sretan Božić svima" humanitarna akcija namijenjena susjedima, prijateljima za koje su prepoznali da im je pomoć potrebna.

pontepoint.jpgVodička knjižnica - PontePoint mjesto za razmjenu knjiga (Ravnateljica GKV-a Sanja Radin Mačukat i gđa Aida Paladin iz Udruge Ponte

Jedan od glavnih ciljeva udruge je posredovanje između turističkih djelatnika (privatnih iznajmljivača i ugostitelja) i domaćih gostiju slabije platežne moći kako bi im se omogućio jedan lijepi godišnji odmor.

Kako Udruga Ponte na Gospu od Karavaja slavi svoju prvu godišnjicu ovim putem čitateljima portala Infovodice predstavljamo ovu vrijednu i plemenitu udrugu te njihove ovogodišnje projekte.

I ja bi na more

- Upravo počinje naš prvi projekt pod nazivom "I ja bi na more" u kojem organiziramo prvo ljetovanje za obitelji iz socijalnih kategorija kojima je ljetovanje nedostižan san ili obitelji koje su iscrpljene bolešću djeteta. Kroz ovaj projekt 12 obitelji imaju prvi put mogućnost otići na ljetovanje i to potpuno besplatno. Korisnici ovog projekta su obitelji po preporuci udruge " Ljubav na djelu" djece oboljelih od malignih bolesti, Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, te udruge „Betlehem" iz Karlovca. - kazala nam je jedna od osnivača udruge, gđa. Aida Paladin i sama iznajmljivačica te naglašava kako će na tišnjansku Gospu Karavaja podijeliti 150 paketića bajadera i potaknuti iznajmljivače da otvore svoje apartmane za ovakav vid turizma u vremenu pred i posezone.

Ljetni ormar
Udruga Ponte trenutno je u dogovoru sa općinama Tisno, Murter i gradom Vodice koji će dodijeliti udruzi Ponte prostor za ljetni ormar.
Ideja ljetnog ormara je da turisti ostavljaju ljetne rekvizite (maske, peraje, luft madrace i dr.) u ormaru a oni koji te rekvizite ne mogu priuštiti i kupiti ih tamo ih mogu naći i dalje koristiti.

Ponte-pijat
Treći ovogodišnji havlevrijedan projekt ove udruge naziva je Ponte-pijat. Ovom akcijom omogućavamo svima da u periodu koji odredi restoran imaju obrok domaće hrane za samo 30 kn. Za sada akciju su prihvatili restorani ADRIA Vodice, LEUT Jezera i KARMEN Tisno kazala je na kraju Aida Paladin te naglašava kako se ovim akcijama u našoj županiji moraju izdvojiti od ostalih predsezonskih ponuda i osnovati Centar humanitarnog i socijalnog turizma u Tisnom.

Više informacija o radu Udruge Ponte možete dobiti na:
Udruga "Ponte"
Udruga humanitarnog i socijalnog turizma
Stjepana Radića 43,
22240 Tisno, Hrvatska
info(at)udruga-ponte.hr

Pročitano 3999 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Svibanj 2015 16:27

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.