Utorak, 23 Srpanj 2019 16:09

Olakšanje za roditelje školaraca: Evo kome će se sufinancirati torbe i radni materijali

U odluci objavljenoj na službenoj stranici Grada, radne materijale u vrijednosti od 400 kuna Vodice će financirati djeci koja imaju samohrane roditelje, obiteljima s troje ili više djece, djeci koja žive u kućanstvu čiji mjesečni iznos po članu ne prelazi 1.700 kuna te djeci s invaliditetom ili teškoćama u razvoju.

– Prošle godine Grad Vodice dijelio je bonove u vrijednosti od 300 kuna za kupnju radnih materijala učenicima koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada. Pokazalo se to nepraktičnim, jer je dosta bonova ostalo neiskorišteno, tako da smo ove godine donijeli odluku da ćemo radne materijale sufinancirati djeci iz socijalno ugroženih obitelji, kazala nam je Nelka Tomić, gradonačelnica Vodica.
 
Zahtjev za naknadu za nabavu školskog pribora za učenike osnovnih škola nalazi se na OVOM linku. Također, za ovu školsku godinu Crveni križ Vodice je osigurao školske torbe i školski pribor za učenike osnovne škole do 4. razreda i to za obitelji koje su korisnici zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji, te obitelji sa troje i više djece čiji prihodi su niži od 6.025,00 kuna. Sredstava su osigurana kroz projekt Gradskog društva Crvenog križa Split koji je financiran iz FEAD-a.  - Za djecu starijeg uzrasta torbe i školski pribor su osigurani iz donacija građana u papirnici Miko ostvarenih tokom godine, ali i iz donacije Grada Vodice te se svima ovim putem najiskrenije zahvaljujemo u ime naših školaraca, poručili su iz Crvenog križa Vodice.

Više informacija

  • Foto izvor: ilustracija: Pixabay
Pročitano 4380 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.