Četvrtak, 26 Ožujak 2020 18:47

Nema im spavanja: Krenuo izvoz Josinih maski iz Slovačke prema Vodicama, treba im tri dana

Dan i noć i dalje se radi u pravoj maloj tvornici maski Vodičana Josipa Bakmaza i supruge Marie kroz njihove dvije obiteljske tvrtke u Slovačkoj. Izvoz prema Hrvatskoj, od zadnjeg razgovora prije desetak dana, napokon je krenuo te su prve pošiljke stigle i u Vodice. 

-    U petak su krenuli prvi paketi i zasada im treba tri radna dana da stignu na određenu adresu. Prvi je otišao u našu vodičku ambulantu doktorici Divni Bračić. Šaljem koliko mogu, malo 'kradem' Slovacima jer ipak je moja Hrvatska – kaže nam Josip Bakmaz.

Paketi su krenuli i prema Kutini, Rijeci, Zagrebu, Šibeniku, pa i u Irsku i Njemačku.

-    Javljaju mi se i Hrvati iz Njemačke da i njima nedostaje maski. Živa je ludnica, spavam koliko mi vrime dozvoli, prosječno četiri sata, pet je već luksuz. Radnici spavaju i po radnim stolovima. Žao mi ih je, ali ne žele posustati i daju sve od sebe.

Organizirani su tako da jedan dio pogona šije za potrebe Slovaka, a drugi za inozemstvo.

-    Ima nas zasad dovoljno da nam to ide dobro. Sigurno da ću slati k vama još, samo trebam saznati kako to organizirati jer nemam vremena slati po par komada već je lakše pustiti veću količinu. Šaljemo u kutijama minimum po 100 komada jer na poštarinu za Vodice otiđe 20 eura.

Najbolje bi bilo, kaže, dok ne stupi u kontakt s nekom od ljekarni na našem području, da se naši ljudi se dogovore između sebe oko jedne kutije – jer ipak 100 komada jednom je kućanstvu previše.

-    Cijena je otprilike 3 eura po maski, a s poštarinom ispadne dodatnih kunu i pol. Cijena materijala je otišla gore, i to dosta. Mi radimo isključivo s pamukom i ugljičnim vlaknom. 

Razlika njihovih maski od onih za koje smo čuli da se kod nas prodaju je što su dvoslojne imaju gumice i za njih se koriste isključivo certificirani materijali.

-    Ovo nije obična posteljina, a čuo sam da se tu prodaju i čak jednoslojne obične maske bez certifikata. To je praktični, kao i da nemaš masku – naglasio je Bakmaz.

Narudžbe primaju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više informacija

  • Headline: Naglašava da se radi o certificiranim materijalima, od pamuka i ugljičnog vlakna
Pročitano 6065 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.