Utorak, 12 Travanj 2016 15:23

Najbolje riješenje bi bilo da Vodice i Tisno imaju hitnu medicinsku pomoć i to bez nadoplate !

Na današnje tvrdnje gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev objavljene na portalu Infovodice, reagirao je gospodin Ivan Klarin priopćenjem kojeg donosimo ispod

- Nažalost moram konstatirati da gospođa gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev govori potpune neistine. Naime, zajedno smo sjedili na sastanku 2012. godine kada je Ministarstvo obrazlagalo koji dio županije će dobiti Zavod za hitnu medicinu tj timove T1 i jasno je bilo rečeno da zbog udaljenosti otoka Murtera od Opće bolnice Šibenik te broja stanovnika, a zbog puno bliže udaljenosti Vodica od Opće bolnice Šibenik T1 timovi su bili dodijeljeni Tisnome za područje otoka Murtera

- Gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev tada je emotivno reagirala što i razumijem, međutim niti tri mjeseca nakon što je HDZ došao na vlast reagirala je na ne baš lijepi način lobirajući kod svog ministra da Zavod za hitnu medicinu iz Tisnog prebaci u Vodice.

- Osobno kao političar jako puno sam pomogao gradonačelnici Juričev Martinčev za Grad Vodice što ona vrlo dobro zna, s time sam ponosan i bio bih sretan da Tisno i Vodice imaju Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

- Međutim hvaliti se da su Vodice dobile Zavod za hitnu medicinu je politički "neukusno" iz razloga što je gospođa gradonačelnica Vodica ukrala punkt hitne pomoći općini Tisno i općini Murter – kazao nam je na kraju Ivan Klarin te najavio prosvjed u ponedjeljak ispred zgrade Gradske uprave Vodice

Na ovo priopćenje oglasila se i gradonačelnica Vodica, evo što nam je rekla

Istina je da su Vodice bile u Mreži hitne medicine 2011. što se može provjeriti u Narodnim novinama iz 2011. godine i istina je da su 2012. Vodice izbrisane iz mreže zbog čega sam emotivno reagirala.

Najnovijim prijedlogom nema prebacivanja, već su za Vodice i Tisno predviđeni otprilike isti iznosi sredstava za financiranje hitne medicine, samo što je Grad Vodice spreman nadoplatom sredstava imati potpuni tim T1.

Također, moram naglasiti da na službenim stranicama Grada Vodica nismo napisali "niti jednu crtu" vezano za tu temu niti smo se hvalili.

Bila bih sretna i ponosna da i Vodice i Tisno imaju svih 12 mjeseci po 24 sata hitnu medicinsku pomoć i to bez nadoplate!

Više informacija

  • Headline: Ivan Klarin i Branka Juričev Martinčev složni u jednom
  • Foto izvor: Ilustracija/ŠK Županija
Pročitano 4239 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Travanj 2016 15:29

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.