Petak, 15 Travanj 2016 20:04

Depadanse Arausana i Antonina dobivaju novi i ljepši izgled, kakav odavno zaslužuju

Graciano Rudan dir. tvrtke Rudan d.o.o. Graciano Rudan dir. tvrtke Rudan d.o.o.

Depadanse Arausana i Antonina smješetne su u borovoj šumi na jugoistočnom dijelu poluotoka Punta svega 20 metara od plaže. Objekti su u zadnje tri godine bili zatvoreni, djelomično devastirani, a u okoliš se nije ništa ulagalo. Nakon prošlogodišnje jake bure u ožujku, borova stabla ostala su srušena te su predstavljali opasnost za prolaznike. Ovakvo stanje na svu sreću bit će promijenjeno. Objekte je od Jadranske banke kupila tvrtka Rudan d.o.o. i započela s uređenjem.

- Budući smo prije nekoliko godina napravili dvije apartmantske zgrade u Rovinju, iste smo putem Booking.com počeli iznajmljivati prošle godine te smo sa ocjenom gostiju od 9,5 jedni od najbolje ocjenjenih objekata u Hrvatskoj. Iz tog smo se razloga htjeli više širiti u segmentu turizma te smo krajem prošle godine od Jadranske banke d.d. kupili depadanse Antonina i Arausana i plažni objekt s pripadajućim zemljištem od cca 11 tisuća metara. - kazao nam je Graciano Rudan, direktor tvrtke Rudan d.o.o.

IMG_3612.JPG

- Namjera nam je objekte osposobiti za predstojeću turističku sezonu i urediti okoliš, koji je u lošem stanju. Plažni objekat je također u devastiranom stanju te će se isti urediti, a osposobiti će se sanitarni čvorovi i tuševi. Naime, na cijeloj obalnoj liniji praktično ne postoji sanitarni čvor te će isti sigurno biti od pomoći kupačima na plaži. - nastavlja gospodin Rudan te naglašava kako im je namjera osposobiti i postojeću „balotanu" koju će osvijetliti, a u planu je uređenje igrališta odbojke na pijesku.

- U drugoj finalnoj fazi bi trebalo doći do rušenja obje depadanse i gradnje hotela sa 4+ zvjezdica sa svim popratnim sadržajima. Navedeno bi se trebalo desiti odmah po dobivanju građevinske dozvole, ali ne prije jeseni 2018. godine. - zaključuje Graciano Rudan, dir. Tvrtke Rudan d.o.o.

IMG_3609.JPG

Vrijednost ove trenutne investicije oko 4 milijuna kuna, a pored uređenja objekata i okoliša postavit će se nove instalacije struje te ulična rasvjeta. Pored nove turističke ponude osposobljavanjem ovih depadansi otvorit će se nova radna mjesta u Vodicama.

IMG_3615.JPGNa kraju spomenimo kako tvrtka Rudan d.o.o. na Hrvatskom tržištu neprekidno posluje 22 godine te je pionir iz oblasti energetske učinkovitosti (uštede energije i vode).

Klijenti su im većinom velike turističke tvrtke, proizvodni pogoni, brodogradilišta, luke, bolnice, trgovački centri i slično. Pretežno se poslovanje temelji na Esco (Energy service company) principu gdje Rudan d.o.o. sam financira projekt, a naplaćuje se isključivo iz dijela ušteda kroz određeni period.

 

Više informacija

  • Headline: U planu izgradnja hotela s 4 zvjezdice
Pročitano 13557 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Travanj 2016 20:22

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.