Petak, 18 Studeni 2011 10:53

Na pomolu rješavanje puta do hotela Punta

punta-prilaz
Već desetljećima je u Vodicama najveći prometni problem ne postojanje odgovarajuće prilazne ceste za turističke autobuse do poluotoka Punta na kojem egzistira istoimeni hotel s depadansama i još nekoliko manjih obiteljskih hotela i turističko-ugostiteljskih objekata. Tijekom ljetnih sezona odlukama Gradskog vijeća, privremeno se dozvoljavalo autobusima do hotela Punta prometovanje rivom u suprotnom smjeru, da bi od 1. listopada ove godine i to bilo stavljeno izvan snage.

 

Na temeljima starog projekta

Hotel Punta, inače, izgrađen je još davne 1969. godine bez prilaznog puta kojim bi do hotela mogli prometovati autobusi. U planovima nekadašnje mjesne zajednice sedamdesetih bio je projekt izgradnje prijeko potrebne prometnice iz pravca Blata, sa zapadne strane poluotoka Punta, za što je trebalo otkupiti privatna zemljišta. Sa istim planovima bavio se u zadnjih desetak godina i Grad Vodice, ali do realizacije izgradnje prilaznog puta još uvijek nije došlo.

Jedan od najvećih zagovornika ove ideje je vijećnik Josip Mateša, koji je rješavanje ove problematike potencirao na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Vodica.

- Krajnje je vrijeme da se ovaj akutni gradski problem napokon riješi uređenjem primjerene prometnice. Stoga ću i zatražiti od gradske vlasti da se za ovaj projekt osiguraju sredstva u idućoj proračunskoj godini. Grad Vodice treba biti nositelj i investitor projekta, ali po mom sudu, u njega se moraju uključiti sufinanciranjem i svi gospodarski subjekti s poluotoka, od hotelske kuće Punta do ostalih. Uređenjem puta ne bi se samo na kvalitetan način riješio prometni problem povezanosti tog turističkog područja, već bi se umnogome rasteretilo središte grada i više ne bi dolazilo do prometnih kolapsa tijekom turističke sezone – kaže Josip Mateša.

Ovu ideju zdušno podržava i gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev, svjesna neodrživosti postojećeg stanja.

Sporna parcela

- Za taj put Grad je ishodovao lokacijsku dozvolu. Za dobivanje građevinske dozvole puta u gabaritima za nesmetani prolaz autobusa, odnosno za njegovo proširenje, potreban je manji dio privatnog zemljišta u vlasništvu Marijana Marekovića, a na zavoju spoja ulice Ante Kukure i Blata. Međutim, nakon brojnih pokušaja mirnog rješavanja i usmenih razgovora, Mareković nije odustao od svog megalomanskog zahtjeva u kojem za 30 kvadrata zemljišta traži enormnih 60 tisuća eura. Stoga smo preko Ureda državne uprave pokrenuli postupak izvlaštenja zemljišta, te očekujemo izlazak sudskog vještaka i procjenu vrijednosti tog zemljišta. Kad se to završi, krenut ćemo u projekt uređenje puta kojim će poluotok Punta napokon dobiti odgovarajući prilaz – rekla je gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

Tekst i slika preneseni sa portala Šibenskog tjednika (www.novi-tjednik.hr)

Pročitano 4271 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.