Srijeda, 22 Veljača 2017 17:22

Mladi ugostitelji i hotelijeri iz cijele Dalmacije na Gastro natjecanju u Vodicama

Šibenska Turističko-ugostiteljska škola domaćin je ovogodišnjeg Gastro natjecanja mladih hotelijera, konobara i kuhara iz cijele Dalmacije. Natjecanje u kojem sudjeluje stotinjak učenika iz 18 škola danas se i sutra održava u hotelu Olympia u Vodicama.

 

Konobari i kuhari natječu se u pripremanju jelovnika, slatkog izloška, slanog izloška i barskih mješavina, dok će mladi hotelijeri u ova dva dana pokazati svoje vještine u disciplinama poslovanja recepcije hotela i putničke agencije te predstavljanju turističkog mjesta/destinacije.

„Naša regija je izuzetno snažna i u nju spadaju vrlo reprezentativne škole" kazala je Senka Dodig, ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Šibenik: „Učenicima je ovo veliki izazov i istodbno 'brušenje kandži'. Uvidjeti će koliko zaista imaju znanja, samopouzdanja i koliko su stanju isprezentirati stečene vještine."

Ovo će im natjecanje sutra u životopisu mnogo značiti.

DSC_0450.JPG

Pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin, inače bivši ravnatelj Obrtničko-industrijske škole u Imotskom kazao je kako će samo ove godine u turizmu nedostajati čak 20 tisuća radnika.

„U turistička zanimanja treba ulagati – to je perspektiva obrazovanja i naše djece koja će kasnije imati posao. Kao ravnatelj često sam bio na ovakvim natjecanjima te sam siguran da će svi ovi natjecatelji već na ljeto biti na radnim mjestima jer ovo su najbolji od najboljih!", kazao je Karin.

Vođeni kompleksnim pravilima, tročlani žiri ocjenjivao je barmene i prema vlastitom nahođenju.
„U prvom modulu ocjenjujemo tehnički rad, odnosno prate li učenici recepturu koktela te kako to sve izgleda, a zatim u drugom modulu i sam izgled, okus i miris koktela", otkrio nam je član povjerenstva, Tomislav Stančić.

Najbolji od ovih najboljih, kako ih je nazvao pomoćnik ministra, okušati će daljnju sreću te prikazati svoje znanje na Državnom natjecanju u Crikvenici koje će se održati krajem ožujka.

Više informacija

  • Headline: Najbolji od najboljih
  • Media: Photo
Pročitano 6420 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.