Četvrtak, 08 Prosinac 2016 10:26

Marija Bakmaz imenovana direktoricom društva, bivši direktor Ivica Slavica najavio sudsku tužbu

Nakon što je vodički HDZ zbog napuštanja ove stranke i priklanjanju Most-u smijenio višegodišnjeg uspješnog direktora Gradskog poduzeća d.o.o. Ivicu Slavicu, na sjednici Skupštine ovog trgovačkog društva u vlasništvu Grada Vodica održane u srijedu, za direktoricu je imenovana Marija Bakmaz (HDZ), dosadašnja djelatnica hotela Olympia. - vijest prenosimo sa Jutarnjeg lista

 

- Odluka od novoj direktorici donesena je u skladu sa statutom poduzeća, a dosadašnjem direktoru Ivici Slavici bit će isplaćena otpremnina sukladno postojećem ugovoru koji je imao s poduzećem – kazao nam je Boško Kranjac, predsjednik Skupštine, dodajući kako je ovaj iznos poslovna tajna.

Neslužbeno, pak, Jutarnji list doznaje, da će Slavici biti isplaćeno 130 tisuća kuna, a zbog prijevremenog raskida menađerskog ugovora kojeg je imao do 2020. godine.

Slavica se ne miri sa ovom smjenom, za koju tvrdi da je provedena ne nezakoniti način te će podnijeti sudsku tužbu protiv ovog poduzeća i Grada Vodica.

Inače, Marija Bakmaz za direktoricu Gradskog poduzeća izabrana je na prijedlog Gradskog vijeća Vodica i to glasovima hadezeove većine.

No zbog ove odluke, Klub oporbenih vijećnika kojeg čine Ivica Ledenko, Šime Bilan i Krešimir Boršić uputio je zahtjev Ministarstvu uprave za provedbom nadzora nad zakonitosti rada Gradskog vijeća Vodica.

- Točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća da se za direktoricu Gradskog poduzeća predloži Marija Bakmaz, nije uopće izglasana zbog proceduralnih pogrešaka. O tome postoji tonski i video zapis, stoga, smo zatražili nadzor Ministarstva uprave – kaže Ivica Ledenko, predsjednik županijske organizacije 'Loze', koja je dio Mosta nezavisnih lista.

Zanimljivo je da je na indirektan način protiv smjene Ivice Slavice bila hadezeova gradonačelnica Vodica i saborska zastupnica. Ona je, prije izbora Marije Bakmaz za novu direktoricu Gradskog poduzeća, upozorila svoje strančke kolege koji sjede u Skupštini društva da su kao predstavnici Grada dobili pravo odlučivanja, ali da su istodobno dobili i obvezu i obvezu snošenja eventualnih financijskih , materijalnih i drugih šteta u slučaju gubitka pravnog spora. Drugim riječima, gradonačelnica je članovima Skupštine Gradskog poduzeća nedvosmisleno poručila da će u slučaju da Grad Vodice izgubi sudski spor kojeg će pokrenuti smijenjeni direktor Ivica Slavica, oni sami morati iz svog džepa plati sva njegova financijska potraživanja, a koja, prema nekim izračunima, mogu dosegnuti i do milijun kuna. - pišu na portalu Jutarnjeg lista

Više informacija

  • Headline: Smjena u Gradskom poduzeću Vodice
Pročitano 7761 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 08 Prosinac 2016 10:29

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.