Petak, 01 Prosinac 2023 12:13

Mladi Murtera u akciji ozelenjavanja: Više od 200 sadnica za bolju budućnost

Projekt “DICA SADE VIŠE - ZA STUPANJ NIŽE” udruge Argonauta iz Murtera obilježio je listopad i studeni na Otoku. Zahvaljujući INA-inom Zelenom Pojasu 2023, Murter je zeleniji za čak 217 stabala koje su posadili učenici OŠ Murterski Škoji i Područnog odjela Betina, zajedno s svojim učiteljima, obitelji, Argonautinim volonterima i svima ostalima koji su na bilo koji način bili dio ove priče. Argonautin tim navodi “Ovom prilikom zahvaljujemo Ini što je prepoznala vrijednost našeg projekta i važnost ozelenjavanja površina”.

Sve je započelo radionicama putem kojih se učenicima i učenicama na kreativan i zabavan način ukazalo na opasnosti porasta prosječne godišnje temperature te na koji način ozelenjavanje ublažava posljedice tog problema. Kroz edukativne radionice prošli su svi razredi OŠ Murterski škoji.

Nakon edukativnog segmenta radionica, djeca su zasukala rukave i bacila se na posao. Svako dijete je u školi dobilo po jednu sadnicu lovora, čempresa ili masline, koju su morali posaditi u svojoj okućnici ili u vrtu bliske osobe koja ima mjesta. Ovim putem je omogućeno da svako dijete sudjeluje na projektu i da se posadi preko 200 sadnica, a zatim su predsjednici svakog razrednog odjela, zajedno s Argonautinim timom, volonterima, učiteljima i ravnateljicom,  posadili ukupno 12 murvi u školskom dvorištu, te 10 lovora u dvorištu murterske ambulante. Akciji se pridružilo i Komunalno poduzeće Murtela koje je zasadilo 30 novih čempresa.

Projekt je zaokružen promotivnim videom projekta koji pokazuje koliko su se učenici potrudili i da su zaista učinili Murter zelenijim. Ne samo da su obogatili svoje okućnice i povećali kvantitet zelenih površina na Otoku, već su i dugoročno doprinijeli kvaliteti života u lokalnoj zajednici.

Link na video: https://www.facebook.com/UdrugaArgonauta/videos/3597051707281010?locale=hr_HR

Zeleni pojas 2023 omogućio je Murteru više hlada, a djeci usvajanje novih znanja i vještina koji će im poslužiti u budućnosti.

 

Pročitano 430 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.