Subota, 02 Prosinac 2023 13:20

Domovinski pokret Šibensko-kninske županije: Stojimo uz hrvatskog seljaka!

Anđelko Perišić, Ive Ćaleta-Car, Ante Bilać, Zvonko Madunić, Boris Solomun Anđelko Perišić, Ive Ćaleta-Car, Ante Bilać, Zvonko Madunić, Boris Solomun

U Drnišu, 2. studenog 2023., predstavnici Domovinskog pokreta Šibensko-kninske županije izrazili su podršku hrvatskom seljaku suočenom s brojnim izazovima. Ovi izazovi uključuju zabrane držanja stoke, obrađivanja zemlje tradicionalnim metodama, proizvodnje sira po starim recepturama, kao i korupciju u dodjeli državne zemlje i EU fondova.

Ive Ćaleta-Car, predsjednik podružnice, naglasio je važnost sela za Hrvatsku, podsjećajući na Stjepana Radića i njegovo viđenje seljaštva kao temelja domovine. Upozorio je na suptilne metode uništavanja sela, koje se provode iz "bijelih briselskih rukavica".

Zvonko Madunić, član predsjedništva, podijelio je svoje iskustvo kao vinogradar i obrtnik, suočen s neprijateljskim odnosom države prema poljoprivrednicima. Istaknuo je kako se njegov projekt "Hrvatska priča" suočio s preprekama nakon uspjeha, što simbolizira borbu seljaka za pravdu.

Boris Solomun, također član predsjedništva, kritizirao je one koji nazivaju seljake parazitima, ističući sukob interesa među visokopozicioniranim političarima. Naglasio je dugotrajne posljedice korupcije i nepravde prema agrarnom sektoru, pozivajući na borbu za pravedniji položaj seljaka.

Predstavnici Domovinskog pokreta istaknuli su svoju odlučnost u borbi za prava seljaka i upozorili na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi hrvatsko selo.

Cijelo priopćenje preuzmite ispod

 

Pročitano 617 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.