Četvrtak, 21 Veljača 2019 15:21

Istarski župan u posjeti Šibensko – kninskoj županiji

U službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji boravi župan Istarske županije Valter Flego sa svojim suradnicima Valterom Drandićem, predsjednikom Županijske skupštine i predsjednikom Vatrogasne zajednice Istarske županije i županijskim vatrogasnim zapovjednikom Dinom Kozlevcem.

 

„Posjeti ovakve naravi zasigurno imaju značajnu ulogu u postizanju uspješnih međužupanijskih odnosa. Prilika je ovo za razmjenu mišljenja, iskustava, ali i za obnavljajnje već uspostavljenih kontakata i preduvjet za postizanje dogovora o suradnji i djelovanju od zajedničkog interesa“, rekao je župan Goran Pauk u uvodnom dijelu sastanka koji je održan u Uredu župana.

Teme sastanka obuhvatile su razmjenu iskustava i primjera dobre prakse u obje županije. Župan Pauk je podijelio je iskustva u obnovi UNESCO spomenika kulture tvrđave svetog Nikole u Šibeniku iz sredstava EU fondova. Također se razgovaralo o očuvanju kulturne baštine te mogućnosti zajedničke suradnje na obogaćivanju turističke ponude ove dvije županije. Oba župana izrazila su otvorenost za mogućom suradnjom na zajedničkom projektu obnove kulturne baštine u Šibensko - kninskoj i Istarskoj županiji. Na sastanku se također razgovaralo o nadolazećoj turističkoj sezoni, primjerima dobre prakse iz civilne zaštite i vatrogastva u obje županije ali i izazovima s kojima se vatrogasne službe suočavaju.

IMG-20190221-WA0003 (Custom).jpg

Istarski župan Flego, ujedno i zamjenik predsjednika Hrvatske zajednice županija upoznao je župana i njegove suradnike sa pozitivnim učincima digitalizacije e – uprave koja je Istarskoj županiji racionalizirala troškove i ostvarila uštede od milijun kuna istovremeno omogućivši veću efikasnost i transparentnost u radu uprave. Stoga je na sastanku dogovoreno kako će se uputiti zajednička inicijativa prema Hrvatskoj zajednici županija i Ministarstvu Uprave da se u Republici Hrvatskoj omogući primjena odnosno valjanost e- potpisa.

Po završetku sastanka Izaslanstvo Istarske županije u pratnji župana Pauka i njegovih suradnika posjetili su Županijski vatrogasni operativni centar gdje su iz prve ruke mogli vidjeti kako centar funkcionira. Također su obišli šibenske tvrđave Barone i tvrđavu sv. Mihovila kao i UNECOV spomenik kulturne baštine tvrđavu Sv. Nikole u kanalu sv. Ante.

Uz župana Pauka i njegove pročelnice Sanju Slavicu Matešić, Marlenu Floigl i Senku Bilać, sastanku su nazočili i Zoran Smolić, predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko - kninske županije, Darko Dukić, vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko - kninske županije i Željko Čoga, tajnik Vatrogasne zajednice Šibensko - kninske županije.

IMG-20190221-WA0038 (Custom).jpg

 

Pročitano 3536 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.