Četvrtak, 21 Travanj 2016 23:53

Vodičanin Marko Fržop započinje devetodnevnu MTB avanturu u Južnoj Africi

Ovih dana je biciklizam glavna tema gdje god se okrenuli. Tako uz mladog Davida Jabuku iz Sovlja koji vozi za Meridiana team, kojem ovom prilikom čestitamo na vrhunskoj vožnji, jer je nakon jučerašnjeg pada u kojem je slomio bicikl na pola, danas ponovno sjeo i uspješno odvozio i treću etapu hrvatskog biciklističkog spektakla Tour of Croatia 2016.

U isto vrijeme, na drugom kontinentu, naš sugrađanin, Vodičanin Marko Fržop, u petak kreće s prvom etapom devetodnevne utrke JoBerg2C. Utrka se odvija u Južnoj Afici i vozi se od Johannesburga do Durbana, na obali Indijskog oceana.

Dužina utrke je preko 900 km i 99.9% se vozi off road, s jako zanimljivim singl trackovima. Marko je već poznat kao jedan od najjačih MTB vozača specijaliziranih za MTB maratone, a posebno mu leže etapne utrke.

U proteklih nekoliko godina odvozio je veliki broj svjetskih MTB maratona, kako etapnih, tako i jednodnevnih. U Hrvatskoj je zadnje dvije godine bio jednom pobjednik kupa, jednom drugoplasirani u kategoriji elite. Sve te utrke i rezultati su mu poticaj da ide dalje, na još teže utrke, zahtjevnije staze.

Za odlazak na ovu utrku odlučio se iz razloga što je to jedinstvena utrka po svojoj duljini trajanja, kilometraži, a ponajviše zbog zahtjevnih staza za koje najave kažu da 30% dužine trke otpadaju na iznimno zahtjevne single trackove, vozi se u zahtjevnijim uvjetima zbog nadmorske visine, boravak svih devet dana odvija se u šatorima, u jednako grubim uvjetima, a nastupa kao solo vozač.

Sutrašnja prva etapa duga 116 km se vozi u zajedničkoj vožnji, te nema utrkivanja, ali svejedno tu je 116 km koje svi moraju prijeći i vrijeme se zbraja u ukupan rezultat utrke. Sve to vrhunski je izazov i otud odluka za odlazak na afrički kontinent.

- Organizacija je na vrhunskom nivou, staze su jako zahtjevne, kilometraža respektabilna... Danas smo odradili prijave i zadnju vožnju pred sutrašnji start utrke. Najveću prepreku će mi predstavljati velika visina, jer kompletna utrka se kreće na visini od 1500-2000 m, te je zrak na toj visini već poprilično osiromašen kisikom, u što smo se i uvjerili na prvim vožnjama. Osjeti se da je teško disati i nadam se da ću se brzo adaptirati na takve uvjete. – kazao je Marko u svom javljanju.

Pratite javljanja Marka Fržopa iz Južne Afrike koja ćemo objavljivati na portalu Infovodice

Više informacija

  • Headline: Dužina utrke 900 km
Pročitano 3565 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Travanj 2016 23:55

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.