Subota, 25 Siječanj 2020 19:41

Biciklist Marko Fržop krenuo „udarnički“ u novoj 2020.:Nastupa na prvoj velikoj ovosezonskoj MTB etapnoj utrci "Lanzarote 4 stage MTB race".

Na Kanarskom otočju, točnije na otoku Lanzaroteu, danas je počela prva velika ovosezonska MTB etapna utrka "Lanzarote 4 stage MTB race".
Na njoj nastupa naš sumještanin Marko Fržop član BK Top Sport.

Utrka se sastoji od četiri etape, ukupne dužine preko 200 km sa skoro 4500 m visinske razlike po zahtjevnom terenu, na kojem se može naći od vulkanskog kamenja do dubokog pijeska, a dodatno je zapaprena jakim vjetrom koji svaki dan puše.

Današnja etapa u dužini od 43 km sa 650 m visinske razlike nije najbolje sjela Marku, premda se plasirao na 11. mjesto od gotovo 190 vozača iz cijelog svijeta, koliko ih nastupa u njegovoj kategoriji Master 40.

Iako je u startnom boxu bio čak 45 min prije starta, očekujući gužvu, pokazalo se da ni to nije bilo dovoljno rano, jer je u tom trenutku startne pozicije zauzelo već 150 vozača njegove kategorije, tako da je već u tom trenutku znao da je u velikom problemu. S obzirom da mu kratke i brze etape inače ne odgovaraju, a našao se u situaciji gdje je još morao "loviti" brže vozače koji su imali ogromnu prednost odmah od starta zahvaljujući upravo boljim startnim pozicijama.

"Puno energije sam potrošio "solo" vožnjama u vjetar, te sam se uspio probiti do koliko toliko dobre, 11. pozicije.

Sutra je nešto duža etapa od 60 km, sa 1000 m uspona i vidit ćemo što nam sutrašnji dan nosi. Trebala bi to biti etapa koja mi zbog svoje dužine daleko više odgovara. Na otoku sam već par dana, vidio sam kako teren izgleda i kakvu vožnju iziskuje." - poručio je Marko u svom prvom javljanju s Kanara, uoči pripreme za novu etapu.

Pročitano 3854 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.