Nedjelja, 15 Ožujak 2020 16:18

Klapa Bunari u tijeku je pripreme spota za pjesmu Timbar vire, posvećene sv. Nikoli Taveliću

Klapa Bunari ovih je dana provela u snimanju novog spota za pjesmu Timbar vire koju posvećuju sv. Nikoli Taveliću. Kroz putovanje našom obalom u drvenom leutu prema šibenskom kanalu i tvrđavi sv. Nikole prikazat će sve te naše prirodne ljepote, ali i život mučenika i prvog hrvatskog sveca.

-    Pjesma Timbar vire himna je ovogodišnja himna na razini biskupije šibenske u kojoj je 2020. proglašena godinom sv. Nikole Tavelića jer se obilježava 50 godina od njegovog proglašenja svetim – pričao nam je basist klape Bunari Marko Juričev Martinčev kojeg smo zvali taman dok je čekao poziv ispred rodilišta.

Snimanje pjesme je bilo i u dogovoru s fra Ivanom Bradarićom, gvardijanom samostana sv. Franu u Šibeniku koje je ujedno i nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića. Autor teksta je dobro znani Frane Bilić, čija je jedna od najpoznatijih pjesama 'Da te mogu pismom zvati'. Glazbu je napisao i aranžirao naš Vodičanin Ante Lasan Ćirilo.

-    Spot je sniman ispred Vodica i u šibenskom kanalu kraj tvrđave sv. Nikole te u samom svetištu i ispred njega. U njemu se prikazuje priča u kojoj mi iz klape u drvenom leutu idemo put Šibenika. Ubacivat će se i kadrovi zaigrane djece, ali i glumca u liku sv. Nikole koji je krenuo u svoje misije, umro mučeničkom smrti i postao pri hrvatski svetac.

Ovim putem se zahvaljuju i Blažu Španji koji im je leuta ustupio. Vjeruju da će ovo biti jedan vrhunski spot uz redatelja Željka Petreša. Snimali su ga proteklog tjedna, a uz još poneke kadrove svjetlo dana mogao bi ugledati kroz mjesec dana.

-    Željeli bi ubaciti i kadrove liturgijskog slavlja i spot na kraju predstaviti na jedan lijepi način. No, još ne znamo kako s obzirom da nas je ova korona sve pomalo smela. 

Nagrađivanoj klapi Bunari ovo im je osmi spot. Osim onih za pjesme koje su izvodili na šansoni ili ih izdavali kao singlove, snimali su i s Igorom Cukrovom i Ivanom Kovač, a prije 12 godina i s Mucalom kojem je upravo ta pjesma 'Proširi srce' bila i jedan od većih hitova.

-    Imamo već mnogo iskustva sa snimanje, ali ovo je za nas bilo posebno iskustvo i događaj. Velika nam je čast i zadovoljstvo priča nam Marko kojem je u međuvremenu na svijet stiglo četvrto dijete te njihova treća princeza. 

Čestitamo njemu i njegovoj Tei! Dobro nam došla još jedna mala Vodiška!

Foto/Video: Ivan Ivičin

Više informacija

  • Headline: Sve detalje ispričao nam je Marko Juričev Martinčev dok je čekao pred rodilištem. Čestitamo njemu i Tei na četvrtom djetetu i trećoj princezici!
  • Media: Photo
  • Foto izvor: Ivan Ivičin
Pročitano 5828 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 15 Ožujak 2020 16:26

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.