Četvrtak, 21 Travanj 2016 16:05

Zbog straha za budućnost Lijepe Naše, protiv smo samokandidiranja Vesne Pusić na mjesto generalne tajnice UN-a

Samokandidirajuća kandidatkinja za generalnog tajnika Ujedinjenih Naroda iz Hrvatske Vesna Pusić, budući da nije dobila potporu Predsjednice Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora, povukla je još jedan, u nizu, svoj antihrvatski potez. Uz to, potporom tehničke vlade esdepea sudjelovala je u, jednom vidu, državnom udaru, ćime su nanijeli veliku političku i državničku štetu i sramotu Republici Hrvatskoj, članici NATO saveza i obitelji europskih naroda.

Piše: Vinko Djotlo, tajnik Udruge Hrvatski domobran, ogranak Vodice

Cijeli njen postupak samokandidiranja je nelegalan i protuhrvatski. Hrvatsku javnost i hrvatski narod i ne iznenađuju ti antihrvatski potezi Vesne Pusić, budući da je cijela njena politička aktivnost, kako u samostalnoj tako i u Hrvatskoj u vrijeme jusužanjstva, bila, i jest, jugoslavenska, regijska i antihrvatska.

Služeći vjerno crnim i crvenim đavolima, Sorošima, britanskim i francuskim interesima, Vesna Pusić je 2001. godine u vrijeme Mesićeve detuđmanizacije i Raćanove jugoslavenizacije kazala: „Hrvatska je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu". Ta Pusićeva agresija na Hrvatsku izjednačava hrvatsku obranu u Domovinskom ratu sa velikosrpskom agresijom. Na temelju te Pusićeve izjave, i tajnog svjedočenja detuđmanizatora, Haaški tribunal osuđuje hrvatsku šestorku iz BiH na dugogodišnju zatvorsku kaznu opravdavajući je „udruženim zločinačkim pothvatom" Hrvatske na teritoriju Bosne i Hercegovine.

No, ukoliko se ta kazna potvrdi i u drugostupanjskoj presudi, koja se očekuje ubrzo, bit će to najveći doprinos Vesne Pusić i Stipe Mesić za osudu Hrvatske kao agresora na susjednu zemlju, ćije posljedice su zastrašujuće za Hrvatsku. Bit će to hipoteka Hrvatskoj i hrvatskom narodu daleko teža od one srpske natovarene im u Drugom svjetskom ratu, koju i danas nose hrvatske generacije rođene desetljeća poslije tog svjetskog sukoba.

Kao, navodno, hrvatska ministrica vanjskih poslova u kukuriku vladi bivših komunista, sve njene političke aktivnosti koje su plaćali hrvatski porezni obveznici, bile su u službi Regije, s ciljem obnavljanja nove Jugoslavije bez Slovenije sa Albanijom. Na tom putu sve je činila da izjednači srpsku agresiju sa hrvatskom obranom, zbog ćega je obrambeni Domovinski rat nazvala, i svijetu predstavljala kao građanski sukob u Hrvatskoj.

Zbog toga se čvrsto zauzimala za povlačenje hrvatske tužbe za počinjenih genocid Srbije u Hrvatskoj.

Bratovoj antihrvatskoj partiji dodijeljuje 250 tisuća kuna novca hrvatskih poreznih obveznika, a iz Turske naručuje državni zrakoplov da dođe po nju kako bi mogla stići na kongres svoje partije u Zagreb.

Za križni put Bleiburg Vesna Pusić je kazala: „ubijeni u Bleiburgu nisu nevini".

Antihrvatsku politiku Vesne Pusić dobro je prepoznalo Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) koje je proglašava krivom za izdaju interesa hrvatskog naroda.

I ovaj mali dio iz njene obimne antihrvatske političke aktivnosti, sramoćenja, ocrnjivanja, političkog agresiranja, izdajništva u suradnji sa crnim i crvenim đavolima koji su je plaćali, i s ćijom plaćom se ponosila, kao i njeno samokandidiranje za mjesto generalnog tajnika Ujedinjenih Naroda, pokazatelj je da nema ni legalitet ni legitimitet na putu do tog cilja.

A slučajni izbor za generalnog tajnika Ujedinjenih Naroda značilo bi daljnja antihrvatska politika Vesne Pusić na tom visokom mjestu svjetske politike.

Stoga Hrvatski Domobran Udruga ratnih veterana Hrvatske, Šibensko-Kninske županije, Ogranak Vodice, pridružuje se svehrvatskom protivljenju, i žestoko se protivi samokandidaturi Vesne Pusić na mjesto generalnog tajnika Ujedinjenih Naroda. Tražimo od nadležnih institucija Republike Hrvatske da je svim dozvoljenim demokratskim sredstvima žurno zaustave na tom putu.

Bez obzira na visoke etičke standarde što ih postavlja aktualni generalni tajnik UN-a za svog naslijednika, a koje samokandidirajuća kandidatica iz Hrvatske Vesna Pusić ne može ispuniti, ipak slučajno njeno zasjedanje na to mjesto za Hrvatsku i hrvatski narod, u cijelini, bilo bi daleko tragićnije od pogubnog hoda „k'o guske u maglu".

Zbog straha za budućnost Lijepe Naše, protiv smo samokandidiranja Vesne Pusić na mjesto generalne tajnice UN-a.

Odbor, Hrvatski Domobran, Ogranak Vodice

Više informacija

  • Foto izvor: Flickr Vlada RH
Pročitano 2800 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Travanj 2016 16:11

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.