Nedjelja, 22 Svibanj 2016 00:29

Uz 71. obljetnicu Bleiburga

U petak 13. svibnja 2016. godine u 24:00 sati sa autobusnog kolodvora iz Vodica odvezao se autobus pun domobrana na najveće i najstradalnije hrvatsko stratište Bleiburg. Pedeset čuvara spomena na bleiburšku tragediju, iz Vodica, Trubunja, Šibenika i okolnih mjesta, slilo se u dvadeset tisućnu rijeku Hrvata što se 14. svibnja razlila po zelenilu bleiburškog polja u Austriji. Svake godine u samostalnoj i neovisnoj, Tuđmanovo pomirbenoj, Hrvatskoj autobusi voze domobrane, domobranstvo ne zna za političke ili bilo koje druge razlike, na mjesto u Austriji gdje je započeo poslijeratni križni put hrvatskog naroda.

Prva postaja Bleiburg, suđenje bez suda i egzekucija nedužnih vojnika, civila, djece i žena, po kratkom ideološko komunističkom postupku. Osuda bez suda glasila je, smrt Hrvatima, smrtna kazna narodu, a dio koji preživi na doživotnu robiju u zatvorima Jugoslavije, Goli Otok, Gradiška, Zenica,,,. Ubijenima na križnom putu koji je započeo na Bleiburgu zatrpati svaki trag u jamama i rudnicima, rijekama i šumama, kroz koje su prolazili pored svojih krvoločnih egzekutora. Put je bio svakim danom sve krvaviji, masovne grobnice hrvatskih vojnika i civila sve punije i veče. Svaka nova masovna grobnica najavljivala je strahote komunističkog režima, u koji je hrvatski narod gurnut protiv svoje volje, ali i opravdanost domobranske borbe za neovisnost Hrvatske.

Dijelovima tog križnog puta vozili su se domobrani iz Vodica, Šibenika i drugih mjesta koja gravitiraju našem Ogranku, do cilja, do Bleiburga, kako bi i ove 2016. godine osnažili 71. obljetnicu bleiburške tragedije, i odali zaslužnu počast onima ćiji životi su ugrađeni i u ovu novu, europsku, natovsku, slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Odlazak na Bleiburg je ne samo njegovo zaslužno memoiranje, već poruka da se takav zločin nad nedužnim narodom nikad i nigdje više ne ponovi. Odlazak na Bleiburg je slika zločinačkog komunističkog režima, budući da nije bilo komunizma ne bi bilo ni Bleiburga, i stoga su današnji, u esdepeovu odoru obučeni, komunisti i dalje protiv spomeniranja Bleiburga. Svaki naš odlazak na Bleiburg poziv je na odgovornost onih koji su bleiburšku tragedijuu osmislili i realizirali. Bleiburška tragedija je, gotovo, največi razlog za lustraciju u Hrvatskoj, jer bez lustracije nema ni demokracije, a bez demokracije nema ni europeizacije Lijepe Naše.

Svaki svehrvatski hod na prvu postaju križnog puta hrvatskog naroda otkriva svijetu strahote i zločine jednog, od tri povijesna teroristička totalitarizma, zločine i brutalnosti vladavine komunizma. Totalitarizam koji je u nekim dimenzijama počinio daleko veče i strašnije zločine i od fašizma i od nacizma. I stoga je slobodni i demokratski svijet, u prvom redu Europe gdje su i potekle te tri zločinačko terorističke, isilovske, ideologije jednako osudio i nacizam, i fašizam i komunizam, s naglaskom ne ponovilo se.

Nažalost, čini se, barem na hrvatskoj političkoj sceni i u hrvatskom političkom društvu da je komunizam nepobijediv. Najdublji krvavi trag ostavio je upravo u Hrvatskoj, i u hrvatskom narodu. Zbog toga je komunizam u Hrvatskoj i dalje udbaško kosovski raspoređen, i proleterski ujedinjeni ćuvari ga vjerno ćuvaju i njime se služe u sve raširenijem procesu detuđmanizacije, deeuropeizacije i dekroatizacije Lijepe Naše.

Smeta im stoga svehrvatski odlazak na Bleiburg, i svehrvatsko ćuvanje spomena na to nacionalno i vjersko stratište, na kojem je napravljen plan nestanka Hrvatske i hrvatskog identiteta. Spomenirati Bleiburg znači i spomeniranje Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika,,,. Pod istom, i u ime iste ideologije, pod kapom titovkom i četničkom šajkačom s ćetiri S, počinjen je zločin nad Hrvatima na Bleiburgu, Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku, i Banja Luci gradu za koji je biskup Komarica u propovijedi na bleiburškom polju rekao da je to hrvatski današnji Bleiburg.

Zapravo, Vukovar, Škabrnja, Dubrovnik, Banja Luka, granatiranje Zagreba, Borovo selo, i cijela ćetverogodišnja velikosrpska okupacija ćetvrtine Hrvatske, bili su nastavak Bleiburga. I zbog toga je potrebno, i zbog toga se ide, i ići će, na Bleiburg, jer svaki pa i ovogodišnji odlazak domobrana je pisanje istine stradanja hrvatskog naroda, sve od prve te postaje pa do Oluje. Stoga je Hrvatski Domobran Ogranak Vodice sretan što je supisac te još uvijek otkrivane, nažalost i ne otkrivene, istine.

Hrvatski Domobran
Vinko Đotlo

Slike iz arhive Ogranka

Pročitano 3424 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 22 Svibanj 2016 00:33

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.