Petak, 04 Studeni 2016 16:23

Povijesni dan za Hrvatsku, kojeg su i Domobrani iz Vodica svojim sudjelovanjem učinili velikim

U svehrvatsku rijeku što je tekla 27. listopada 2016. prema Mariboru, ulila se i snažna pritoka, više od pedeset, hrvatskih Domobrana iz Vodica. Naime, u organizaciji Hrvatskog Domobrana Ogranak Vodice, organiziran je odlazak na pokop hrvatskih žrtava komunističko partizanskog zločina u Maribor. Toga jesenskog listopadskog četvrtka iz masovne grobnice Huda Jama preneseno je 778 hrvatskih žrtava, domobrana, vojnika, civila, žena i djece, na Memorijalno groblje Dobova u Mariboru, te nakon više od sedam desetljeća dostojanstveno sahranjeni.

 

Upravo, taj pogreb na koji se tako dugo čekalo, a o čijim žrtvama se nije smijelo ni spominjati ni govoriti, pokrenuo je rijeku hrvatskih domobrana iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i one iz Vodica, prema Sloveniji. Bio je to povijesni dan za slobodnu euronatovsku Hrvatsku, i još jedna potvrda stravičnih zločina što ih počinili komunisti i partizani nad hrvatskim narodom. No u toj ljudskoj rijeci što je mirno tekla do Maribora vidjela se i opravdanost, i snaga, i poruka spomenika Žrtvama komunističkog režima izgrađenog u Vodicama. Prvi takav u Hrvatskoj.

Sedamsto sedamdeset i osam dostojanstveno pokopanih hrvatskih žrtava komunističkog zločinačkog režima, samo je mali broj od onih stotine tisuća Hrvata koji leže u više od 600 masovnih grobnica i jama po Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, i koji, također, čekaju vrijeme dostojanstvenog pokopa. To je posao koji ne smije ostati nedovršen, i kojeg ne smije, i ne može zaustaviti ni jedna politika, ni jedan režim. Svako buduće zaustavljanje toga, za ovu hrvatsku generaciju zavjetnog posla, značilo bi da je Hrvatska još uvijek žrtva komunizma i komunističkog režima.

Uz Münchensku presudu komunističko partizanskim ubojicama hrvatskih emigranata, ovaj pokop, koji je zapravo proces i koji će trajati sve dok se svaki ubijeni Hrvat u vrijeme komunizma ne sahrani dostojanstveno, osnažuje početak lustracije u Hrvatskoj. Zasigurno, da nije bilo Münchenskog suđenja udbaško partizansko komunističkim ubojicama Hrvata diljem slobodnog europskog svijeta, da ne bi bilo ni pokopa hrvatskih žrtava iz svibnja 1945. u Mariboru. Njemačka nam je morala reći kako da se oslobađamo od komunizma, i da je poštivanje Rezolucije Vijeće Europe 1481 zadaća i Hrvatske, kao članice obitelji Europskih naroda.

I stoga, nije bilo teško članovima Odbora Hrvatski Domobran, Ogranak Vodice, da samo u par dana organiziranja i dežuranja u prostorijama udruge, napuni autobus, sa više od pedeset sjedišta, i tog povijesnog dana, koji je velik doprinos pobjedi komunizma u Hrvatskoj, sudjeluju na pokopu hrvatskih žrtava jugoslavenskog komunizma u Mariboru. Time je tim svim sudionicima pokopa nevini hrvatskih žrtava ubijenih od strane jukomunista i Titovih partizana kada je Drugi svjetski rat bio več završen, bila velika čast da im nad grobom odaju zaslužnu počast i i iskažu zahvalu. Jer i njihove žrtve su ugrađene u temelje suvremene, demokratske, euronatovske, i slobodne Hrvatske, izrasle u Domovinsko oslobodilačko obrambenom, maestralno olujnom ratu hrvatskih branitelja, njihovog vrhovnog zapovjednika doktora Franje Tuđmana, i Domovinske i Iseljene Hrvatske.

Pokop u Mariboru na kojem je sudjelovao cijeli državni vrh Republike Hrvatske, početak je i jednog novog političko povijesnog odnosa prema hrvatskim žrtvama komunističkog zločinačkog režima, kako u vrijeme Drugog svjetskog rata, tako i poslije u Jugoslaviji. Tragična istina Hude Jame koja je skrivana više od sedam desetljeća, a koju je otkrio i svijetu pokazao i pokop žrtava iskopanih iz njene crne utrobe, snažno je oružje Hrvatske u borbi protiv laži Domovinsko obrambenog rata, koja se širi i u Hrvatskoj i u agresorskoj Srbiji, ali dijelom i u svijetu u kojem vladaju interesi, a na kojem poćiva suvremena Lijepa Naša.

I stoga je, pokop hrvatskih žrtava komunističko partizanskog zločinačkog režima, iskopani u Hudoj Jami i preneseni u Maribor, zaista povijesni dan za Hrvatsku i njenu budućnost, kojeg su i Domobrani iz Vodica svojim sudjelovanjem učinili velikim.

Vinko Đotlo, tajnik udruge Hrvatski domobran

 

Pročitano 3913 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.