Nedjelja, 02 Svibanj 2021 20:54

Most, Domovinski pokret i Loza Nezavisna lista objavili programske smjernice za lokalne izbore

Programske smjernice koalicije Most ,Domovinski pokret i Loza Nezavisna lista koja na izbore u Šibensko kninskoj županiji izlazi sa snažnim timovima u 13 jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Razvidno je nakon objave pravovaljanih kandidatura da je najsnažnija grupacija koja se može suprotstaviti vladajućem HDZu na lokalnim izborima u Šibensko kninskoj županiju koalicija Mosta , Domovinskog pokreta i Loze Nezavisne liste i da na izbore izlazi sa 13 lista i 10 kandidata.

Program jasno obuhvaća sinergiju svih gradskih i općinskih programa ali i generalnih smjernica za županiju .

Sa programom '' Županija izvrsnosti '' kojim smo obuhvatili sve važne karike razvoja Šibensko kninske županije ulazimo u izbornu utakmicu i ne bježimo od uloge favorita . Dajemo jasnu poruku da ćemo stati na kraj korupciji i nepotizmu koji je premrežio županiju , te odgovore na pitanje svih pitanja kako omogućiti ostanak mladih ljudi . 

Također u samom startu , smatramo nužnim brendirati destinaciju kao županiju izvrsnosti preko Krke kao ključnog brenda . Za ovaj savršeni kutak zemaljske kugle mora se znati !

Zdravstvenim turizmom treba snažno ući u vansezonski prostor . Smještajni kapaciteti i prirodne ljepote i to ne samo u Nacionalnim parkovima i parkovima prirode treba popuniti 365 dana , pametnom politikom usmjerenom prema stanovnicima Europe '' zlatne dobi '' . Oni putuju izvan sezone ,traže određene prilagodbe na destinaciji i mi ih moramo učiniti . Postojeću bolnicu treba postepeno preurediti za takav vid turizma u zdravstveni resort , i raditi na izgradnji nove bolnice za domicilno stanovništvo . 

Digatalne nomade spominjemo ali osnovne preduvjete nismo osigurali , ni jedan Euro nismo povukli za tu namjenu da i u Zagoru i u svaki kutak županije dovedemo brzi Internet . To je nešto što se mora kratkoročno početi događati 
Poljoprivredno smo zaostali i sa najmanje obrađenog poljoprivrednog zemljišta , te se žurno moraju realizirati projekti navodnjavanja i komasacije u prvom redu Petrovog polja a potom Donjeg polja i ostalih potentnih polja . Povezati zelenu i modru županiju , gdje je plasman proizvoda i izvoz omogućen u krugu 30-ak kilometara . Prilika je koja se ne smije propustiti .

Zdravstveni sustav treba podizati , mrežu hitne pomoći raširiti , a domove zdravlja infrastrukturno  osuvremeniti . Školstvo prilagoditi potrebama društva , prijevoz učenika treba riješiti da bude dostupan i besplatan i za studente koji odlaze na školovanje izvan naše županije. Po pitanju zdravstva i školstva ne smije biti razlike da li učenici odnosno stanovnici žive u gradu ili na periferiji na selu. Svima moramo osigurati puno dostupnost.

Malo, srednje poduzetništvo kao generator radnih mjesta posebno treba pratiti i oslobađati nepotrebnih nameta , a ulagati i poticati start up tvrtke. 

Prometna infrastruktura i ne samo brza cesta od Šibenika preko Drniša do Knina već i željeznički promet od mora ka kopnu mora biti efikasnije i modernije riješen . U Europi je željeznički promet na principu brzih vlak- tramvaju postao glavno prijevozno sredstvo koje povezuje periferne gradove i sela sa glavnim županijskim središtem . Ostvarivo je takvim prijevozom od Šibenika do Knina stići za manje od sata .

Županijska uprava ne smije biti svrha sama sebi . Ona mora biti učinkovita i zato se žurno mora pristupiti racionalizaciji , benefiti spajanja državne i regionalne uprave nisu postignuti ne zato što se to ne može već zato što se to ne zna ili neće . Stanovništvo županije Šibensko Kninske mora znati što dobiva za svoj novac , a mora dobiti najbolju i najbržu moguću uslugu za vrijednost novca koji izdvaja . 

I naposljetku , izrazito je bitno privući stvoriti uvijete za nove investicije . Potrebno je pratiti naputke iz '' Bijele knjige '' gdje strani ulagači daju svoje preporuke i otkrivaju kočnice neulaganja . Projekti moraju biti ekološki prihvatljivi i moraju jasno iskazati koliko radnih mjesta osiguravaju .Moramo ići prema investicijama i investitorima , jer to je prilika novih radnih mjesta punjenje općinskih , gradskih i županijskih proračuna iz kojih se mogu realizirati socijalni i infrastrukturno razvojni programi . 

Realizaciju ovakvih programa '' Županija izvrsnosti '' mogu samo oni koji su spremni surađivati  Za početak koalicija MOST , DOMOVINSKI POKRET i LOZA NEZAVISNA LISTA  je pokazala da zna i može surađivati jer smo shvatili da zajedništvo nema alternativu i stoga idemo ''Zajedno Jer Je Bitno'' ! - poručio je Ivica Ledenko dipl.ing. - Kandidat Mosta , Domovinskog pokreta i Loze Nezavisne liste za župana Šibensko kninske županije

PROMO
 

Pročitano 3184 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.