Utorak, 08 Lipanj 2021 16:53

Šibenko-kninska županija najslabije procijepljena: Plenković poslao poruku 'Ako se dogodi žarište, to je vama reputacijska šteta'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak se sastao sa svim županima, gradonačelnikom Grada Zagreba, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.  Glavne teme sastanka bile su okvir za nastavak partnerstva i suradnje Vlade s jedinicama lokalne i područne samouprave, prioriteti Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te novog višegodišnjeg financijskog okvira, daljnja dinamika procesa cijepljenja kao i pripreme za turističku sezonu. – javlja HRT

- Cilj ovih sastanaka je da, prvo, osiguravamo višerazinsko upravljanje Hrvatskom. Pridonosimo realizaciji lokalnih projekata. Prepoznajemo potrebe građana po načelu supsidijarnosti. Ovo partnerstvo smatramo jednim od važnih postignuća naše prve vlade i nadamo se da u budućnosti nitko od toga neće odustati, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na prošlu pandemijsku godinu i na potrese.

- Godina krize stajala je Hrvatsku preko 32 milijarde kuna. To je 20 posto državnog proračuna, no cijeli svijet je, kao i Hrvatska, imao COVID. Ono što drugi nisu imali, a mi jesmo jesu nažalost dva razorna potresa. Zajednička procijenjena šteta potresa 128 milijardi kuna, četiri puta više od COVID-a, kazao je Plenković uvodno te poručio kako jedan od glavnih razloga ovog sastanka kako bi se ubrzao proces cijepljenja.

 - Svi koji se mogu cijepiti, neka se cijepe. Što prije, to bolje. Cjepiva ne da ima dovoljno, nego ima toliko da u ovom trenutku razlika između utrošenih doza i onih koje su došle negdje oko 500 tisuća. Na nama je da potaknemo naše sugrađane da se cijepe. Što prije steknemo kolektivni imunitet to ćemo lakše živjeti, raditi, razvijati se, voditi računa o poslu, gospodarstvu i bit ćemo privlačnima svima koji ove godine žele doći u Hrvatsku, kazao je.

Plenković je županima pokazao i prezentaciju procijepljenosti u Hrvatskoj.

- Grad Zagreb je najbrži, Šibensko-kninska županija je 15 posto manje. Ono što primjećujemo je opadanje interesa za cijepljenje. To je očito. Dio se ne želi cijepiti, dio misli da je pandemija gotova pa se ne želi cijepiti. No prave zaštite od korone osim cijepljenja nema, kazao je Plenković.

Posebno se obratio županima sedam priobalnih županija.

- Ako nam se dogodi žarište koji će dio vaše županije ili cijelu županiju staviti u crveno, to je vama reputacijska šteta, šteta susjednim županijama i svima nama. Apeliram da to ubrzamo i da se što više cijepi, kazao je Plenković.

Više informacija

  • Foto izvor: Snimka zaslona HRT
Pročitano 3007 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.