Subota, 05 Lipanj 2021 16:20

Pred nama je „kontrolirana turistička sezona“: Ni u noćni klub se neće moći ući bez covid propusnice

Iako još nije definirano na koje će se sve događaje moći isključivo uz posjedovanje QR koda, Jutarnji list neslužbeno doznaje da je to svaki događaj visokog rizika. Primjerice, ide se prema otvaranju klubova, ali samo na otvorenom, no da bi se u njih ušlo, gotovo je sigurno da će gosti morati imati zadovoljen jedan od tri uvjeta koje moraju ispuniti i za covid-potvrdu.

Sugovornici kažu da će daljnje popuštanje ovisiti o epidemiološkoj situaciji, odnosno o tome će ovisiti koliko će blagi ili strogi biti uvjeti potvrde za ulazak, primjerice, na koncert ili festival.
Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list od izvora bliskog Nacionalnom stožeru civilne zaštite, ozbiljno se razmišlja o pilot-projektu po uzoru na nedavne projekte održavanja simuliranog domjenka i svadbe, kojim bi se isprobalo kako bi izgledala provjera takvih ulaznica.
Postoji mogućnost da se organizira koncert na koji bi mogli samo gosti s covid-potvrdama, i to kako bi se na licu mjesta provjerilo kako bi to funkcioniralo - koliko bi trajalo da se skenira takva ulaznica svakog posjetitelja, i, općenito, da se praksa uhoda prije dolaska turista, ali i zbog naših građana kojima bi se moglo osigurati puno više usluga.

Kulturne manifestacije U utorak je u rad puštena i internetska stranica okupljanja.hr na kojoj se moraju prijaviti svi organizatori profesionalnih i amaterskih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, koji očekuju dolazak više od 100 posjetitelja, te su obvezni dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem tog sustava.

- Riječ je o platformi koja će organizatorima služiti i kao glavni edukativni i informacijski alat za organizaciju događanja jer se na jednom mjestu mogu pronaći sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite relevantne za industriju, preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mjere pomoći i modeli financiranja nadležnih ministarstava.

Središnji dio platforme je algoritam pomoću kojega organizatori mogu brzo i učinkovito provjeriti usklađenost svojih događanja s aktualnim epidemiološkim mjerama u svim fazama organizacije, od planiranja i certifikacije preko samoprovjere do kontrole na terenu - kažu iz Hrvatske gospodarske komore koja je, uz Ministarstvo kulture i medija, nositelj platforme okupljanja.hr.
 

Više informacija

Pročitano 2142 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.