Subota, 02 Rujan 2017 17:00

Ekipa Radašinovci pobjednici turnira „MARIJO VUNIĆ-POP 2017“ u Budaku

1. mjesto Radašinovci 1. mjesto Radašinovci

Budak već šest godina organizira ovakvu vrstu turnira. Ovo je pozivni turnir s okolnim seoskim ekipama, gdje igrači mogu nastupiti za svoju ekipu samo ako su rođeni u svom mjestu i na taj način ekipe su ravnopravne bez profesionalaca, što daje poseban draž ovom turniru.Turnir je postao tradicionalan jer se igra u spomen za rano preminulog legendarnog člana Športskog Društva Budak , Marija Vunića-Popa.

Turnir je trajao dvanaest dana, s velikim brojem gledatelja i tribine su bile svaku večer popunjene do posljednjeg mjesta. Novčanog nagradnog fonda nije bilo, već su glavne nagrade pečeni janjci i odojci, te je poseban gušt bio feštati i jesti domaću janjetinu nakon uručenja nagrada od 1- 3 mjesta. Organizirana je i bogata tombola gdje je glavni zgoditak bio friški odojak.

U utakmici za treće mjesto sastale su se ekipe Budak i Velim , gdje je Budak dominirao tijekom cijele utakmice i lako pregazio Velim s visokim rezultatom 5:0 .Zasluženo su osvojili treće mjesto.

U revijalnoj utakmici sastale su se međusobno ekipe Veterana Budaka i Prijatelji od pok. Popa. Bilo je zaista lijepo vidjeti poteze starih majstora malog baluna, gdje su dobili veliki pljesak publike za svoju igru.

U finalnoj utakmici sastale su se dvije odlične ekipe Stankovci i Radašinovci , pred prepunim gledalištem i gromoglasnim navijanjem. Stankovci su imali vodstvo od 2:0 ali Radašinovci se vraćaju i preokreću rezultat na 3:2 predvođeni udarnim tandemom Rakić-Perković-Iko Bašić i s tim rezultatom se išlo na poluvrijeme.

Početkom drugog poluvremena na scenu stupa Domagoj Miletić koji u tandemu s Zvonimirom Miletićom dovodi Stankovce u vodstvo 4:3. Nakon par minuta Radašinovci kreću u furiozni nastavak utakmice, predvođeni maestralnim Ivanom Rakićem koji postiže hattrick i dovodi Radašinovce u vodstvo 6:4.Stankovci su krenuli na sve ili ništa i uspjeli su ublažiti poraz na konačnih 6:5 u korist Radašinovaca.

- Ponosni smo i sretni što smo osvojili ovaj jaki turnir.Nakon odličnog nastupa na turniru u Stankovcima , nastavili smo odličnim igrama u Budaku gdje smo pokazali svoju snagu i kvalitetu. Velika hvala od srca mojim suigračima koji su najviše zaslužni što sam proglašen najboljim igračem turnira-rekao je najbolji igrač turnira Ivan Rakić

Igralište u Budaku. Gledatelja 800. Suci: Boris erceg i Ante Zubčić
FINALE: RADAŠINOVCI-STANKOVCI 6:5
RADAŠINOVCI:Rakić(3),Čeprnja,Ivan.Bašić(1),Jere Bašić,Vidaković,Gladović(1),Perković(1),Iko Bašić,Jure Bašić,Drlić.Voditelji ekipe:Tomislav Došen i Krešo Bašić
STANKOVCI: Perica, J. Miletić, D. Miletić (2), Z. Miletić (1), Čačić, K. Vunić, K. Vunić-Purger,Čačić,L.Morić,P.Morić(2),Brčić. Voditelj ekipe: Grgo Pelaić.

Utakmica za 3. mjesto: BUDAK – VELIM 5:0
BUDAK:K.Brčić, I. Orlović(2), A. Orlović(1), V. Orlović, A. Vunić, M. Bačić , T. Brčić-Ćiva(1), M. Orlović, M. Brčić, Mario Orlović(1),A.Brčić. Voditelj ekipe: Kristijan Brčić.
VELIM:Darijo Perica,M.Klarić,Dino.Perica,A.Perica,D.Klarić,V.Klarić, J.Vunić,R.Perica,L.Vunić.Voditelj ekipe: Ante Perica

REVIJALNA UTAKMICA: VETERANI BUDAKA - PRIJATELJI OD POK.POPA 3:1
VETERANI BUDAKA: A. Orlović, Anđelko Orlović(1), M. Brčić (1), Orlović-Čađo(1),B.Orlović,Mladen Brčić,Miletić Voditelj ekipe: Blaž Orlović
PRIJATELJI OD POK. POPA: I.Morić,N. Perica-Nikson , J. Morić, Deur, Vunić,
Troskot, Pelaić,Miletić. Voditelj ekipe: Radoslav Perica –Kole.

Najbolji pojedinci:

Najbolji vratar: Anđelo Orlović (Budak)
Najbolji strijelac: Antonio Perković (Radašinovci- 10 golova)
Najbolji igrač: Ivan Rakić (Radašinovci)

Najbolje ekipe:
1. mjesto: Radašinovci- 3 pečena janjca, pehar + medalje
2. mjesto: Stankovci - 2 pečena janjca, pehar + medalje
3. mjesto: Budak - 1 pečeno janje, pehar +medalje
4. mjesto: Velim - pečeni odojak
Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane

Pročitano 5301 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.