Ponedjeljak, 11 Rujan 2017 09:53

Blagoslov prvašića u župi sv. Mihovila - Lišane

Povodom početka nove nastavne i vjeronaučne godine te blagoslova prvašića fra Luka Banić blagoslovio je prvašiće, njihove školske torbe i sve učenike od 1. osnovne -4. razreda srednje škole.Blagoslov prvašića obavljen je u crkvi sv Kate u Vukšiću i crkvi sv Nikole Tavelića u Lišanima.

 

„ Zazvali smo Duha Svetoga i preporučili se da nam za život snage daje,da nas prati,da nas prosvjetljuje,da nam umornima bude odmor,u vrućini lahor,da nam daje svjetlo,snagu savjet u svmi životnim izazovima.Molimo snagu s neba,molimo milost Duha Svetoga.Sve vas potičem da otvorite svoja srca snazi Duha Svetoga,neka u našem životu bude svakodnevna molitva i dolazak na nedjeljne mise.Molimo danas da naše šlole budu više „ domovi ljubavi",jer je to najpotrebnije,da bude u većoj mjeri mjesto odgoja a ne samo stjecanje znanja. Zamolio bih roditelje da i dalje sa svojom djecom nedjeljom otvaraju vrata crkve i dolaze k Isusu, najboljem učitelju i prijatelju. Uspoređujući naš život sa sjemenom,Isus nam želi reći da bez žrtve,napora i rada ne možemo sazrijeti u ljude koji će donositi dobre i obilne plodove „ -rekao je u nadahnutoj propovijedi župnik fra Luka Banić.

Nakon završetka mise, fra Luka darovao je prvašiće prigodnim poklonima i zaželio im sretnu, uspješnu i blagoslovljenu novu školsku godinu. Ove godine u Lišanima imamo deset prvašića i Vukšiću dvoje .

Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane

Više informacija

  • Media: Photo
Pročitano 3944 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.