Četvrtak, 13 Kolovoz 2015 09:46

Započeo javni uvid o Prijedlogu III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica

Grad Vodice još jednom poziva zainteresirano stanovništvo na Javni uvid i raspravu o Prijedlogu III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica, koji je otvoren u Maloj vijećnici Grada Vodica, Ive Čače 8 (prizemlje), svakog radnog dana od 08:00 do 13:00 sati, od jučer do 19. kolovoza 2015. godine.

Također, javno predstavljanje i izlaganje Prijedloga Plana održat će se u ponedjeljak, 17. kolovoza, u podne. Prilikom javnog izlaganja, nositelj izrade i predstavnici stručnog izrađivača dat će prikaz postupka izrade i rješenja prijedloga Plana, nakon čega će odgovarati na pitanja nazočnih sudionika javne rasprave.

Naime, nakon što je Gradsko vijeće početkom godine odlučilo pokrenuti izradu ovih promjena, zadatak je povjeren tvrtki Geoprojekt d.d., a sve kako bi se omogućila djelomična promjena namjene površine u Račicama koja je dosada bila zona sporta i rekreacije, a na kojoj je planirana izgradnja Supergumna, regionalnog posjetiteljskog centra.

Da podsjetimo, ovaj projekt izgradnje, podržalo je i Ministarstvo turizma s 400.000,00 kuna bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije. Predložene izmjene Prostornog plana nužne su kako bi se moglo krenuti dalje u postupak dobivanja lokacijske i svih drugih potrebnih dokumenata sa svrhom da ovaj zahtjevan i skup projekt bude spreman za kandidiranje na europske fondove.

Izgradnja atraktivnog Supergumna čiji je autor poznati zadarski arhitekt Nikola Bašić, imat će značajnu ulogu u promociji cjelokupne turističke ponude naše županije, objedinjene na jednom mjestu, a njegov će zadatak biti promoviranje i pokretanje selektivnog razvoja turizma: vjerskog, speleološkog, planinarskog, biciklističkog, kulturnog...

Očekuje se da će otvaranje županijskog centra za posjetitelja - Supergumna, produžiti turističku sezonu, doprinijeti atraktivnosti destinacije i povećati broj posjetitelja.
Građani mogu svoja očitovanja, mišljenja, prijedloge i primjedbe dostaviti u pisanom obliku do dana zaključivanja javnog uvida, 19. kolovoza, na adresu: Grad Vodica, Upravni odjel za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje, Ive Čače 8, 22211 Vodice

Pročitano 2998 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 13 Kolovoz 2015 09:47

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.