Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 00:00

Odzvonilo ispijanju alkohola na javnim površinama Vodica: Grad Vodice uvodi zabranu konzumiranja alkoholnih pića na javnim mjestima

Fotografija: Ilustracija Fotografija: Ilustracija Izvor: Internet

Svakodnevno se susrećemo s problemom maloljetničkog konzumiranja alkoholnog pića. Uočene su sve češće pojave okupljanja mladih, što uključuje i maloljetnike, koji ispijaju alkoholna pića na plažama, parkovima i drugim javnim površinama. Posljedica toga, izuzev očitog štetnog djelovanja na zdravlje tih osoba, jesu onečišćene javne površine pretrpane ostacima stakla, plastike i ostale ambalaže, kao i oštećena ili uništena gradska i privatna imovina za čije održavanje, čišćenje i sanaciju se potom izdvajaju znatna sredstva.

Suklano tome, gradsko vijeće Grada Vodica danas je prihvatilo odluku o izmjeni odluke o komunalnom redu u kojem je na svim javnim površinama zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića, a novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kn kaznit će se za prekršaj fizička osoba ako na javnim površinama konzumira alkoholna pića.

Iznimno, kada se javne površine koriste temeljem odobrenja nadležnog Odjela Grada sukladno općim aktima kojim se uređuje davanje na korištenje javnih površina i drugih nekretnina u vlasništvu Grada Vodica za postavljanje privremenih objekata konzumiranje alkoholnih pića na tim javnim površinama je dopušteno.

Za sve prekršaje propisane ovom Odlukom, komunalni redar je ovlašten, kad utvrdi postojanje zakonom propisanih uvjeta za naplatu novčane kazne na mjestu počinjenja prekršaja, novčanu kaznu u visini polovice točno određenog iznosa propisanog ovom Odlukom, naplatiti na mjestu počinjenja prekršaja od počinitelja prekršaja uz izdavanje potvrde, u suglasju sa zakonom kojim se uređuju prekršaji.

Sukladno ovom odlukom, uskoro će na javnim površinama biti postavljene oznake kojima se ukazuje da je konzumiranje alkoholnih pića na javnim površinama zabranjeno.

Pored ove odluke, donešena je i odluka vezana za "reklamiranje u hodu" ugostiteljskih objekata, trgovina ili drugih usluga.

Iznimno uz suglasnost Gradonačelnika dozvoljeno je reklamiranje u hodu ugostiteljskih objekata, trgovina ili drugih usluga, te prodaja izletničkih karata (bukiranje) samo za gospodarstvenike koji imaju registrirano sjedište na području Grada Vodica .
Pod reklamiranjem u hodu ne smatra se reklamiranje neposredno ispred ugostiteljskog objekta, trgovine ili nekog drugog objekta (agencija, turistički brod i si.) koji je predmet reklamiranja.

Kako je tekla rasprava po ovoj točki dnevnog reda današnje sjednice GV-a pogledajte ispod

Pročitano 5659 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Rujan 2014 17:20

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.