Utorak, 15 Svibanj 2018 12:24

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vodica: Utvrđen Plan operativne provedbe Programa aktivnosti Grada Vodica za ljetnu sezonu

Sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini dana 14. svibnja održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Vodica.

Na sjednici se raspravljalo o protupožarnoj sezoni te se utvrdio Plan rada Stožera civilne zaštite za požarnu sezonu u 2018. godini. Utvrđen je i Plan operativne provedbe Programa aktivnosti Grada Vodica za ljetnu sezonu te Plan aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara na području Grada.

Grad Vodice kontinuirano ulaže u sustav civilne zaštite, u prvom redu vatrogastvo, udruge kojima je zaštita i spašavanje redovita djelatnost, te uređenje i održavanje protupožarnih putova. Sukladno tome donesen je Financijski plan osiguranih sredstava za provođenje zadataka tijekom požarne sezone 2018. godine.

U 2018. godini u Proračunu Grada Vodica za 2018. godinu za protupožarnu sezonu planirano je 4.382.500,00 kuna. Na sjednici je potvrđeno da je ukupna sigurnost koju vatrogasne postrojbe mogu pružiti u redovnom radu na zavidnom nivou, te je za pružanje adekvatne zaštite građana i imovine od požara i drugih nesreća na prostoru Grada Vodica potrebno vatrogasne postrojbe i dalje kontinuirano opremati osnovnom opremom, a pojedine vatrogasne postrojbe za složenije intervencije adekvatnom specijalističkom opremom.

Prostori koji su obrasli gustom borovom šumom, a nalaze se u neposrednoj blizini kuća i drugih gospodarskih objekata, kao i nelegalna odlagališta otpada rješavati će se putem postupanja komunalnog redarstva Grada Vodica.

Zbog nepostojanja hidranata na području Čiste Male i Dragišića zaključak Stožera je da se Vodovodu i odvodnji Šibenik uputi dopis i zatraži ispitivanje hidrantske mreže na cijelom području Grada Vodica.

Istaknuta je dobra suradnja Policijske postaje Vodice sa JVP Vodice i DVD Vodice u svezi prevencije zaštite od požara, te će zajedno sa stručnim službama Grada ta suradnja biti nastavljena kako bi se spriječili požari, odnosno otkrili počinitelji istih.

Zabrana spaljivanja na otvorenom započinje 01. lipnja i traje do 31. listopada 2018. godine. Mjere nadzora ove zabrane provoditi će djelatnici Policijske postaje Vodice. Stožer civilne zaštite poziva svi građane na poštivanje ove zabrane. U protivnom, za osobe koje izazovu požar slijede novčane kazne. Također, pozivaju se građani na dodatni oprez za vrijeme sezone te da svaki uočeni požar prijave vatrogascima na broj 193.

Više informacija

  • Foto izvor: Arhiva
Pročitano 3541 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Svibanj 2018 12:26

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.