Utorak, 25 Studeni 2014 00:00

Donesena odluka: Spomenik Žrtvama jugoslavenskog komunizma neće imati popis imena ispisanih na ploči pored spomenika

Foto: Spomenik žrtvama jugoslavenskog komunizma Foto: Spomenik žrtvama jugoslavenskog komunizma

Sa 9 glasova vijećnika protiv utiskivanja imena na Anexu Spomenika žrtava jugoslavenskog komunizma, dva glasa vijećnika koji su bili suzdržani te dva vijećnika koja nisu htjela sudjelovati u glasovanju, danas je na 11. sjednici Gradskog vijeća donesena odluka da se na Anexu Spomenika žrtava jugoslavenskog komunizma ne utiskuju imena.

Prije dva saziva Gradsko vijeće donijelo je odluku o izgradnji ovog spomenika, u prošlom mandatu se odabrala lokacija, a na ovo Gradsko vijeće došao je prijedlog da se donese odluka o tome dali utiskati imena ili ne na Anex spomenika.

Sazvano je povjerenstvo za praćenje izgradnje spomenika, a nakon rasprave odlučeno je da Gradsko vijeće dade odluku o tome dali na Anexu budu imena ili ne.

- S obzirom da se radi o delikatnoj odluci, moje osobno mišljenje je da popis imena može dovesti do velikih problema. Naime, znamo da u slučaju jednog imena koje ne pripada ovom popisu koji bi bio utisnut na spomenk, mogao bi izazvati probleme a isto tako i propust da se neko od imena ne uvrsti. Moj prijedlog i moje osobno mišljenje je da se na ovaj spomenik odnosno Anex ne utiskuju imena – kazala je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

Vijećnica SDP-a Marija Alfirev mišljenja je da za ovu odluku nije dovoljna odluka i rasprava Gradskog vijeća, nego da je potrebna rasprava svih građana odnosno da bi u donošenje ove odluke bilo potrebno uključiti sve građane.

- Naš je prijedlog da se taj spomenik preimenuje u spomenik svim nevinim žrtvama palim za Hrvatsku, a u ovoj odluci nećemo sudjelovati u glasovanju jer smatramo da bi se trebala provesti jedna šira javna rasprava kako bi se postigao konsenzus oko tako jedne delikatne stvari -kazala je vijećnik SDP-a Marija Alfirev

Cijelu raspravu oko ove točke Dnevnog reda 11. sjednice GV-a pogledajte u video zapisu ispod

Pročitano 3589 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 25 Studeni 2014 12:42

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.