Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934

Četvrtak, 29 Siječanj 2015 11:08

Konferencija za medije o dovršenom krim. istraživanju za kaznena djela zlouporaba droga

Konferencija za medije o dovršenom krim. istraživanju za kaznena djela zlouporaba droga izvor: Slobodna Dalmacija

Danas, 29. siječnja je u sjedištu Policijske uprave održana konferencija za medije o dovršenom kriminalističkom istraživanju za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, na kojoj su sudjelovali načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić, voditelj Službe kriminalističke policije Zdravko Sedlar i voditelj Odjela kriminaliteta droga Anđelo Klarić .

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom 28-godišnjih hrvatskih državljana osumnjičenim da su zajedno počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga, dok je osumnjičeni 28-godišnji (suvozač) osumnjičen i za šest takvih kaznenih djela.
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnji slovenski državljanin osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su 24. siječnja na državnoj cesti D-58 zaustavili i kontrolirali osobno vozilo splitskih registracijskih oznaka, kojom prilikom je osumnjičeni 28-godišnjak dragovoljno izručio vrećicu sa zelenom biljnom materijom karakterističnom za drogu marihuana bruto težine 0.7 garama. Slijedom toga po nalogu Županijskom suda u Šibeniku, pretraženo je osobno vozilo, kada je službeni pas za detekciju droga „Aria" detektirao vrećicu sa smeđom praškastom tvari izgleda karakterističnog za drogu heroin bruto težine 106 grama. Temeljem tog je provedeno kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem tijekom kojega je osumnjičeni dragovoljno predao staklenku sa zelenom biljnom materijom karakterističnom za drogu marihuana neto težine 15.8 grama i jedan komad zelene materije izgleda karakterističnog za drogu hašiš bruto težine 11 grama, a koja droga je bila skrivena na otvorenom prostoru.

Osim toga prilikom ovog postupanja kod osumnjičenih 28-godišnjaka suvozača pronađeno i oduzeli 4500 kuna u raznim apoenima i 40 EUR-a, koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima, dok je osumnjičeni dragovoljno izručio tri smotuljka ispunjena sa smeđom praškastom materijom izgleda karakterističnog za drogu heroin ukupne bruto težine od 15.6 grama, jedan smotuljak ispunjen zelenom krutom materijom izgleda karakterističnog za drogu hašiš, bruto težine od 3.3 grama, te digitalnu vagu za precizno mjerenje sa vidljivim tragovima smeđe praškaste materije. Ovom prilikom su oduzeta i tri mobitela s pripadajućim karticama.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni ovom prilikom prenosili drogu heroin radi daljnje preprodaje sitnim dilerima i konzumentima sa područja Šibenika, dok je osumnjičeni suvozač u tri navrata ponaosob dvjema osobama sa područja Šibenika i Vodica prodao drogu heroin. Osim toga je utvrđeno da su osumnjičeni pronađenu i oduzetu im drogu namjeravali preprodati dilerima i krajnjim konzumentima na području Šibenika.

Daljnjim postupanjem policijski službenici ovog Odjela su proveli kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim slovenskim državljaninom, kada je po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretraženo njegovo osobno vozilo, gdje je službeni pas za detekciju droga „Aria", detektirala drogu, nakon čega je pronađeno i oduzeto četiri smotuljka ispunjena smeđom praškastom materijom izgleda karakterističnog za drogu heroin, ukupne bruto težine 555 grama, koju je osumnjičeni posjedovao radi daljnje prodaje. Od osumnjičenog su oduzeta i tri mobitela s pripadajućim karticama.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitano 3052 puta

Impresum


INFOVODICE
Informativno-oglasni portal grada Vodica
www.infovodice.com
[email protected]

Izdavač:
Obrt HORSE
vlasnik Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]
OIB: 74544876796

Glavni urednik:
Petar Grgurev
Obala Vladimira Nazora 16
22211 Vodice
mob: 098 525 480
e-mail: [email protected]

Novinari:
Petar Grgurev - petar.grgurev(at)si.t-com.hr
Pavica Grgurev – videohorse(at)gmail.com

Povremeni vanjski suradnici:
Patrik Patafta - Sport
Paško Rokić - Moje misto

Kolumnisti:
Jasminka Fisher Gavranović
Stipe Šprljan

Uvjeti korištenja

 

Please publish modules in offcanvas position.